Τώρα, μπορείς να καθίσεις χαλαρά στα τραπεζάκια ή στους πάγκους της στοάς και να απολαύσεις επιτόπου τα μαυλιστικά γλυκά του Διονύση, το υπέροχο παγωτό, τα σάντουιτς με κάθε είδους ψωμάκια με προζύμι, που βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, να πιεις έναν καφέ Kudu απολαμβάνοντας ένα γνήσιο γαλλικό croissant, που μοσχοβολάει βούτυρο, κι αν το θέλει η ώρα, να τσιμπολογήσεις μια σαλάτα ή κάποιο ιδιαίτερο σνακ μ΄ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα ή κι ένα κοκτέιλ από το μπαρ. “Όλα σε ένα” και όλα σε υψηλό επίπεδο, στο νέο στέκι, που προβλέπεται να γίνει δημοφιλές σημείο συνάντησης των βορείων προαστείων -και όχι μόνο.
Σε αυτή τη συνεργασία των Διονύση Αλέρτα, Κυριάκου Τσαγκαλίδη και Σπύρου Μπαλιάν συνδυάζεται ένας πολύ ευχάριστος και άνετος χώρος με τα γλυκά και τα αρτοποιήματα του Διονύση Αλέρτα. Στο άνετο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, ως γνωστόν, όλα γίνονται με εξαιρετικές πρώτες ύλες ,ενώ υπάρχει και χονδρική παραγωγή για ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Τα αλμυρά εδέσματα, σε μια λίστα που ακόμα συμπληρώνεται, έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καραθάνος, ενώ οι συνταγές των κοκτέιλς είναι του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.
Δίπλα στις βιτρίνες με τις πάστες, τις τούρτες και τα παγωτά υπάρχει μια πρωτοτυπία: μπορείς να πάρεις έτοιμα τραγανά choux και να σου τα γεμίσουν με το παγωτό που σου αρέσει, δημιουργώντας ένα αυθεντικό προφιτερόλ ή κάποιο μπενιέ και να το συνδυάσεις με μια από τις σως, που περιμένουν δίπλα σε ειδικά δοχεία.
Πάντως, σε μια πρώτη δοκιμή, η πάστα αμυγδάλου ήταν ένα αιθέριο γλύκισμα με απαλή κρέμα και εξαιρετικό καβουρδισμένο αμύγδαλο, η bitter σοκολάτα είχε βαθειά σοκολατένια, βελούδινη γεύση, η ατομική Paris-Brest με το τραγανό choux ήταν γεμισμένη με πλούσια σε γεύση σαντιγί και της πήγαινε πολύ η σως βατόμουρου…
Καλή αρχή σε ένα από τα πιο ελκυστικά openings στην πόλη.
Umami lab, Ελ.Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8073967.