Follow us

Umami lab, η all day πρόταση του Διονύση Αλέρτα

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το νέο μαγαζί-εργαστήριο του Διονύση Αλέρτα, που συνδυάζει αυτή τη φορά το all day café bar-bistrot με τη γνωστή ποιότητα της ζαχαροπλαστικής του ταλαντούχου patissier. Πήραμε μια πρώτη γεύση σε avant premiere…

Umami lab, η all day πρόταση του Διονύση Αλέρτα

Τώρα, μπορείς να καθίσεις χαλαρά στα τραπεζάκια ή στους πάγκους της στοάς και να απολαύσεις επιτόπου τα μαυλιστικά γλυκά του Διονύση, το υπέροχο παγωτό, τα σάντουιτς με κάθε είδους ψωμάκια με προζύμι, που βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, να πιεις έναν καφέ Kudu απολαμβάνοντας ένα γνήσιο γαλλικό croissant, που μοσχοβολάει βούτυρο, κι αν το θέλει η ώρα, να τσιμπολογήσεις μια σαλάτα ή κάποιο ιδιαίτερο σνακ μ΄ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα ή κι ένα κοκτέιλ από το μπαρ. “Όλα σε ένα” και όλα σε υψηλό επίπεδο, στο νέο στέκι, που προβλέπεται να γίνει δημοφιλές σημείο συνάντησης των βορείων προαστείων -και όχι μόνο.

Umami lab, η all day πρόταση του Διονύση Αλέρτα

Σε αυτή τη συνεργασία των Διονύση Αλέρτα, Κυριάκου Τσαγκαλίδη και Σπύρου Μπαλιάν συνδυάζεται ένας πολύ ευχάριστος και άνετος χώρος με τα γλυκά και τα αρτοποιήματα του Διονύση Αλέρτα. Στο άνετο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, ως γνωστόν, όλα γίνονται με εξαιρετικές πρώτες ύλες ,ενώ υπάρχει και χονδρική παραγωγή για ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Τα αλμυρά εδέσματα, σε μια λίστα που ακόμα συμπληρώνεται, έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καραθάνος, ενώ οι συνταγές των κοκτέιλς είναι του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Δίπλα στις βιτρίνες με τις πάστες, τις τούρτες και τα παγωτά υπάρχει μια πρωτοτυπία: μπορείς να πάρεις έτοιμα τραγανά choux και να σου τα γεμίσουν με το παγωτό που σου αρέσει, δημιουργώντας ένα αυθεντικό προφιτερόλ ή κάποιο μπενιέ και να το συνδυάσεις με μια από τις σως, που περιμένουν δίπλα σε ειδικά δοχεία.

Πάντως, σε μια πρώτη δοκιμή, η πάστα αμυγδάλου ήταν ένα αιθέριο γλύκισμα με απαλή κρέμα και εξαιρετικό καβουρδισμένο αμύγδαλο, η bitter σοκολάτα είχε βαθειά σοκολατένια, βελούδινη γεύση, η ατομική Paris-Brest με το τραγανό choux ήταν γεμισμένη με πλούσια σε γεύση σαντιγί και της πήγαινε πολύ η σως βατόμουρου…
Καλή αρχή σε ένα από τα πιο ελκυστικά openings στην πόλη.

Umami lab, Ελ.Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8073967.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.