Follow us

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Αθήνα με τα καλύτερα χειροποίητα παγωτά

Η επιστροφή στην πόλη και στη ρουτίνα γίνεται πιο ευχάριστη με την απόλαυση ενός πραγματικά καλού παγωτού, με αγνά υλικά. Σε αυτή τη φιλοσοφία κινούνται και οι επωνυμίες που επιλέξαμε, ακόμη κι αν δεν πρόκειται αποκλειστικά για gelaterie…

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Αθήνα με τα καλύτερα χειροποίητα παγωτά

Στις βόλτες μας στην πόλη δοκιμάσαμε αυτό το καλοκαίρι πραγματικά απολαυστικό παγωτό, που άλλοτε μας θύμισε τον παλιό καλό καιρό, όπου όλα ήταν αγνά και απλά, ή σε άλλες περιπτώσεις μας έκανε να καταλάβουμε πόσο μπροστά μπορεί να πάει η τέχνη του αν έχεις ποιοτικές πρώτες ύλες, σωστή τεχνική και κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος. Μάλιστα, γευτήκαμε καλό παγωτό και σε σημεία, που δεν είναι αποκλειστικά τζελατερίες ή ζαχαροπλαστεία -κι αυτό μας άρεσε.
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα φετινά μας αγαπημένα χειροποίητα παγωτά της πόλης, τη δική μας top λίστα…

Οι νέες αφίξεις

«The Sweet Spot»

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Αθήνα με τα καλύτερα χειροποίητα παγωτά

Στον κομψό, all day χώρο του Ν. Ψυχικού με το μεγάλο εργαστήριο και την καλαίσθητη αίθουσα με τα τραπέζια, όπου πρόσφατα μετακόμισε το δημοφιλές cupcake spot, βρίσκουμε πλέον μεγάλη ποικιλία σε σνακ, αλμυρές προτάσεις και βέβαια γλυκά αμερικάνικου τύπου και όχι μόνο, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το καλοφτιαγμένο, χειροποίητο παγωτό από φρέσκο γάλα και επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Δώδεκα διαφορετικές γεύσεις μας περιμένουν, όλες με πολύ καλές γεύσεις και βελούδινη υφή. Από σοκολάτα με brownies και αγριοκέρασο και αλατισμένη καραμέλα με κομμάτια μπισκότου, μέχρι γνήσιο φιστίκι με ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης στο εσωτερικό του, αλλά και μεξικάνικη σοκολάτα με πορτοκάλι, μπαχαρικά και καραμελωμένα καρύδια. Πολύ πετυχημένο και το σορμπέ μανταρίνι, αλλά και το παγωτό-cheesecake με φρούτα του δάσους.
http://thesweetspot.gr

«Τυροκομείο Κωσταρέλου»

Στα καταστήματα του Τυροκομείου Κωσταρέλου, εκτός από τα προϊόντα παραγωγής τους από το δικό τους φρέσκο γάλα και τα επιλεγμένα deli, μπορούμε να δοκιμάσουμε και αγνό παγωτό, που φτιάχνεται όπως παλιά. Βασικό συστατικό, το 100% ελληνικό, αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα του τυροκομείου, που συνδυάζεται με φρέσκα φρούτα εποχής ή προσεχτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Επτά μόνο γεύσεις, στο τροχήλατο ψυγείο, που μας ταξιδεύει και οπτικά στο παρελθόν, είναι αρκετές για να καλύψουν και τους κλασικούς και τους πιο μοντέρνους: αρωματική σοκολάτα και βανίλια Μαδαγασκάρης, φράουλα, πεπόνι και σύκο, που σου δίνουν την αίσθηση του αληθινού φρούτου. Φτιάχνουν, ακόμη, παγωτό γιαούρτι από το δικό τους προϊόν, που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο σε πάνινες σακούλες, αλλά και ένα μαστιχωτό καϊμάκι. Όλα έχουν βελούδινη υφή και λειώνουν ωραία στο στόμα.
www.kostarelos.gr

Οι κλασικές αξίες με τις νέες τους προσθήκες

«Fatto a mano»

Από το ιταλικό όνομά του, που σημαίνει «χειροποίητο, φτιαγμένο με το χέρι», δημιουργήθηκε αυτή η gelateria στο Περιστέρι, με έμφαση στο προϊόν μικρής παραγωγής, που φτιάχνεται με πάθος, μεράκι και αγνά υλικά. Οι προμήθειες των πρώτων υλών γίνονται πάντα με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές της ομάδας του Fatto a mano, η οποία επενδύει διαρκώς σε συστήματα διασφάλισης και διαχείρισης ποιότητας, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και στη δημιουργία νέων προϊόντων. Σέβονται την εποχικότητα των προϊόντων, και τα παγωτά τους χαρακτηρίζονται για την πλούσια γεύση και το άρωμά τους, για τη βελούδινη υφή και την αγνότητά τους.

Μερικές από τις πιο ιδιαίτερες νέες αφίξεις στις γεύσεις είναι ο χαλβάς με μέλι και αμύγδαλο, το σορμπέ νεκταρίνι, ενώ πάντα δημοφιλή είναι το λουκούμι τριαντάφυλλο, το ανθότυρο Κρήτης με θυμαρίσιο κρητικό μέλι, το σορμπέ κόκκινης βανίλιας, το ρυζόγαλο με παγωτό κανέλα και σταφίδες Κρήτης ποτισμένες σε ρακή.
www.fattoamano.com.gr

«Κόκκιον»

Μια μικρή γωνιά στου Ψυρρή, που αγαπά το καλό παγωτό, χωρίς να το «φωνάζει». Εδώ δεν θα δεις τους γνωστούς πολύχρωμους λόφους παγωτών, αλλά θα συναντήσεις έναν μικρό χώρο, με το ειδικό για παγωτά ρετρό ψυγείο: τα παγωτά είναι κρυμμένα κάτω από καπάκια, για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία σερβιρίσματός τους, χρησιμοποιούν φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ και προσεχτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, από αυτές που εμπορεύονται οι ίδιοι στο διπλανό τους κατάστημα «Paraxenes Yles». Το «Κόκκιον» πήρε το όνομά του από τον σπόρο του χαρουπιού, αφού αυτός είναι που χρησιμοποιούν ως σταθεροποιητή των δημιουργιών τους.

Από τους μαυροπίνακες, όπου αναγράφουν τις γεύσεις των παγωτών και των σορμπέ ανά κατηγορία, ξεχώρισα την καρύδα με μπισκότο σοκολάτας στον ατμό, το δροσερό σορμπέ με κόκκινα φρούτα (φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, βατόμουρο), το μασκαρπόνε με περγαμόντο και πετιμέζι, το πρωτότυπο ωμό αμύγδαλο με τόνκα. Ιδιαίτερες οι επιλογές και στις σοκολάτες, όπως η λευκή σοκολάτα με κομματάκια φράουλας. Παράγουν καθημερινά γύρω στις 30 γεύσεις για λιανική, αλλά και χονδρική πώληση.
Facebook: @KokkionIceCream

«Le Greche»

Σύνταγμα

Πέντε χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2014, που άνοιξε η πρώτη τζελατερία στο Σύνταγμα, στα πρότυπα της ιταλικής τεχνικής, αλλά με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες, «Οι Ελληνίδες» πλέον έγιναν τρεις (Σύνταγμα, Ψυχικό και πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή). Εδώ, βρίσκουμε αυθεντικό gelato με την ειδική τεχνική, κατά την οποία δεν ενσωματώνεται καθόλου αέρας στο μείγμα, γι’ αυτό και η γεύση του είναι πιο γεμάτη. Πρέπει, όμως, να διατηρείται σε σταθερή και κατάλληλη θερμοκρασία, γι’ αυτό και χρησιμοποιούν τα ειδικά, παλιού τύπου ψυγεία με τα καπάκια.

Νέες, φετινές γεύσεις το ανθόγαλα με παντεσπάνι βανίλιας και coulis φρέσκιας φράουλας και το σορμπέ ροδάκινο, ενώ πάντα δημοφιλή το φιστίκι, που γίνεται με πάστα από το φημισμένο φιστίκι του Bronte της Σικελίας, η σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι, το παγωτό ρικότα με περγαμόντο. Και τούρτες παγωτό, αλλά και semifreddi, μια σειρά από παγωμένα γλυκίσματα.
Facebook: @legreche

«Solo Gelato»

Με ιστορία στην παραγωγή παγωτού και γλυκών από το 1951, στο ίδιο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε και η πρώτη ηλεκτρική παγωτομηχανή όπως μας είπαν, αυτό το ζαχαροπλαστείο μετατράπηκε το 2006 σε gelateria. Από τότε κέρδισαν βραβεία, το κατάστημα ανακαινίστηκε, νέες γεύσεις δημιουργήθηκαν, προστέθηκαν και γλυκά, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο καλό: το παγωτό συνδυάζει τον ιταλικό τρόπο βιοτεχνικής παραγωγής -gelato artigianale, που δίνει έμφαση στη μικρή παραγωγή, στο χειροποίητο προϊόν, με λιγότερα λιπαρά, είναι φρέσκο και με γνήσια υλικά-, με την ελληνική παράδοση.

Αγαπημένες γεύσεις, το φουντούκι του Piemonte, το ρούμι και σταφίδες (με παλαιωμένο ρούμι και σταφίδα Κορίνθου), το μάνγκο από 100% φρούτο χωρίς πρόσθετα αρώματα και χρωστικές, ενώ μερικές από τις πολλές φετινές προτάσεις είναι το παγωτό καρύδα, το καζάν ντιπί, η crema Solo Gelato με αμύγδαλο και αμαρέτο και το vogue noir, ένα μείγμα από 3 σπάνιες σοκολάτες.
www.sologelato.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.