Follow us

Παγωτό Κωσταρέλου: όπως παλιά

Δοκιμάζοντας το παγωτό του Κωσταρέλου, που φτιάχνεται από το δικό του αγνό γάλα και φρέσκα υλικά εποχής, καταλαβαίνεις πως πρόκειται γι’ αληθινό, χειροποίητο παγωτό…

Παγωτό Κωσταρέλου: όπως παλιά

Περνώντας από το κατάστημα του Τυροκομείου Κωσταρέλου στο Κολωνάκι είδα το τροχήλατο καρότσι με τα παγωτά και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό. Έξι μόνο γεύσεις -που όπως έμαθα φτιάχνονται με το ολόφρεσκο, 100% ελληνικό, αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα του τυροκομείου και φρέσκα, εποχικά υλικά- είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν τους “παραδοσιακούς”, αλλά και όσους τολμούν σε πιο πρωτότυπες γεύσεις.

Παγωτό Κωσταρέλου: όπως παλιά

Όλα έχουν βελούδινη υφή, βγάζουν την αυθεντική γεύση των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί και μας θυμίζουν τα αυθεντικά παγωτά μιας άλλης εποχής, τότε που όλα ήταν αγνά. Καλή η σοκολάτα, αρωματική η βανίλια Μαδαγασκάρης, αλλά όταν δοκίμασα το παγωτό φράουλα αισθάνθηκα πραγματικά σαν να έτρωγα το φρούτο, ενώ πολύ ξεχωριστό και επιτυχημένο είναι και το πεπόνι, που βγάζει έντονα την αίσθηση του αρωματικού αυτού καλοκαιρινού φρούτου.

Φτιάχνουν ακόμη ωραίο, μαστιχωτό καϊμάκι, αλλά και παγωτό γιαούρτι με γνήσια, ελαφρώς υπόξινη γεύση από το στραγγιστό τους γιαούρτι, που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε πάνινες σακούλες. Αργότερα, θα προστεθεί και το σύκο στις επιλογές. Μπορεί κανείς να το πάρει σε χωνάκι ή κυπελλάκι για το δρόμο, με το κιλό για το σπίτι ή να το απολαύσει εκεί, στα λιγοστά του τραπέζια, σκέτο ή με κάποιο σιρόπι. Ωραίος συνδυασμός και η μηλόπιτα με το παγωτό βανίλια που σερβίρουν επίσης εκεί.

Το κατάστημα του Κολωνακίου

Τα παγωτά παράγονται με την ίδια φιλοσοφία της παράδοσης, που η οικογένεια Κωσταρέλου εδώ και τρεις γενιές παράγει εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά, ρυζόγαλο ή κρέμες. Πρώτη ύλη τους το προσεκτικά επιλεγμένο γάλα, που έχει σαν αποτέλεσμα τη γευστική υπεροχή.

Τα παγωτά Κωσταρέλου θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα καταστήματά του (Κολωνάκι, Βριλήσσια, Παλλήνη, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη) .
www.kostarelos.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.