Follow us

The Sweet Spot: μια απολαυστική δοκιμή του νέου project

To γλυκό εργαστήρι με τα cupcakes μετακόμισε σε όμορφο χώρο, ανανέωσε φιλοσοφία και μενού κι εμείς δοκιμάζοντας γλυκά και αλμυρά, βρήκαμε λόγους να το ξαναεπισκεφθούμε…

The Sweet Spot: μια απολαυστική δοκιμή του νέου project

Τις γλυκύτατες Μαρία και Ζωή Βιδάλη τις γνώρισα το 2011 στο πρώτο τους εργαστήρι και ζαχαροπλαστείο στη Νέα Φιλοθέη. Ανάμεσα σε πολύχρωμα cupcakes, muffins, layer cakes, μπισκότα με ζαχαρόπαστα, όλα με ευφάνταστα σχέδια, έμαθα ότι η κόρη Ζωή γύρισε από τις Η.Π.Α. με την αγάπη για τα αμερικάνικα αυτά γλυκά, που στη χώρα μας τότε μόλις είχαν ξεκινήσει να εμφανίζονται. Παράλληλα με τις σπουδές της, έκανε σεμινάρια στο Culinary Institute της Νέας Υόρκης και επέστρεψε στην Ελλάδα με όρεξη να μας τα μάθει κι εμάς.

The Sweet Spot: μια απολαυστική δοκιμή του νέου project
Η Μαρία και η Ζωή Βιδάλη στην όμορφη σάλα του καταστήματος

Πράγματι, το εγχείρημα πέτυχε, η ζήτηση τους αυξανόταν, ακολούθησαν αντίστοιχα καταστήματα σε Χαλάνδρι και Κηφισιά, προσθέτοντας και προτάσεις patisserie. Σχεδόν 10 χρόνια μετά το άνοιγμα του εργαστηρίου τους, τις ξανασυνάντησα στον νέο τους πλέον, αποκλειστικό χώρο στο Ν. Ψυχικό, να συνεχίζουν να μας γλυκαίνουν με όλες αυτές τις αμερικάνικες και όχι μόνο λιχουδιές, αλλά με μια πιο σύνθετη φιλοσοφία.

Εδώ, τα πολύ περισσότερα τετραγωνικά τους επέτρεψαν να συνδυάσουν ένα πλήρες και σύγχρονο εργαστήριο, με ένα κομψό κατάστημα λιανικής, που διαθέτει και όμορφη αίθουσα για να καθίσει και να απολαύσει κανείς έναν καλό καφέ (Taf coffee) και ένα από τα πολλά γλυκά τους, να κάνει lunch break για σνακ και ελαφρύ φαγητό ή να χαλαρώσει με ένα κρασί το βράδυ, αφού πλέον λειτουργούν σε λογική all day χώρου και διαθέτουν μεγάλη γκάμα και σε sandwiches, snacks, wraps, σαλάτες, χειροποίητες πίτες και πιτάκια.

Μια άλλη, παράλληλη υπηρεσία, που πάντα πρόσφεραν, κι εδώ έχει εξελιχθεί, είναι το catering, δημιουργία candy bars και κάλυψη από πλευράς φαγητού, γλυκού και ροφημάτων οποιασδήποτε προσωπικής ή επαγγελματικής εκδήλωσης, είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε και στη δική τους αίθουσα, του Ψυχικού.

Κάπως έτσι, μας άνοιξε η όρεξη και θελήσαμε να δοκιμάσουμε ενδεικτικά κάποιες από τις γλυκές και αλμυρές δημιουργίες τους, πάγια πρακτική μας στο αθηνόραμα Umami πριν γράψουμε και σας προτείνουμε. Αυτή η δοκιμή τα είχε όλα: από δροσερές, πληθωρικές σαλάτες, πίτες, πιτάκια, σαντουιτσάκια τύπου μπόμπα, wraps, μέχρι cupcakes, layer cakes, ατομικά γλυκά, μπισκοτάκια και πολύ, πολύ παγωτό!

Τι ξεχωρίσαμε από τη δοκιμή

Ξεκινήσαμε από τα αλμυρά: μας άρεσαν πολύ τα τυροπιτάκια κουρού τόσο για την τραγανή ζύμη τους, όσο και για την πικάντικη γέμιση, η σπανακόπιτα, η κοτόπιτα και η μεσογειακή πίτα με το καλό, χειροποίητο, χωρίς πολύ λάδι φύλλο, τα σαντουιτσάκια τύπου μπόμπα με ψωμί brioche και πλούσια γέμιση prosciutto- παρμεζάνα – pesto, αλλά και εκείνο με το ψωμί brioche ολικής και τον σολομό. Νόστιμο και το μίνι σαντουιτσάκι με πολύσπορο ψωμάκι με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι, ενώ δοκιμάσαμε και το δροσερό και ελαφρύ vegan wrap τους με τορτίγια γεμάτη λαχανικά και αβοκάντο.

Καθημερινά φτιάχνουν και ιδιαίτερες, πληθωρικές σαλάτες, που κάλλιστα γίνονται ένα χορταστικό γεύμα. Προσωπικά λάτρεψα την penne tricolore pasta salad με τρίχρωμες πένες, τόνο, celery και μια γευστικότατη honey - mustard sauce και την ανάμικτη πράσινη με κατσικίσιο τυρί, καβουρδισμένα αμύγδαλα, cranberries και honey-mustard vinaigrette. Πολύ πρωτότυπη σε συνδυασμούς γεύσεων ήταν η ανάμικτη πράσινη με κοτόπουλο, αβοκάντο, καλαμπόκι, μαύρο σουσάμι, που το ginger-soy dressing της προσθέτει μια ασιατική πινελιά.

Ακολούθησαν τα γλυκά: ξεκινήσαμε με cupcakes που χαρακτηρίζονται για το ζουμερό “υγρό” τους κέικ και τις πολύχρωμες βουτυρόκρεμες, με ισορροπία στη γλύκα. Πολύ καλό το red velvet με την κρέμα τυριού, αλλά και το bueno, ενώ υπάρχουν κι άλλες γεύσεις, όπως oreo, βανίλια, σοκολάτα. Συνεχίσαμε με layer cakes, αυτά τα αφράτα αμερικάνικα κέικ με τις πολλές στρώσεις που εναλλάσσονται με κρέμα. Πολύ καλό το red velvet, αλλά και το ζουμερό carrot cake με το πολύ καρύδι, που μας θύμισε μια διαφορετική εκδοχή καρυδόπιτας.

Έχουν και ατομικά γλυκά με ωραίες, βελούδινες κρέμες σαν τη δροσερή και ευχάριστα όξινη μους λεμόνι-lemon curd με βάση μπισκότο ή την πρωτότυπη μους καρύδας με μάνγκο, καθώς και προφιτερόλ, αλλά και μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, με στέβια. Γενικά, σε όλα τους τα είδη ξεχωρίζει η καλή πρώτη ύλη και η άρτια τεχνική.

Διαθέτουν και πολύ όμορφα καλάθια για δώρα, όπου μπορεί να βάλει κανείς μια ποικιλία από πολύ καλοφτιαγμένα μίνι μπισκοτάκια σε πολλές εκδοχές, όπως σοκολάτα-πορτοκάλι, αμύγδαλο, καφέ, βρώμη, που τρίβουν ωραία στο στόμα, ακόμη και αλμυρές μπουκιές με καρύδι, γραβιέρα και blue cheese, αλλά και ατομικές μπάρες δημητριακών με μέλι και δημητριακά (χωρίς ζάχαρη). Το δικό μας είχε μέσα και φλωρεντίνες, αλλά και ένα ιδιαίτερο τσίπουρο με μύρτιλλο, κανέλα και πορτοκάλι.

Η δοκιμή ολοκληρώθηκε με παγωτά από φρέσκο γάλα με πολύ καλή υφή και υλικά, που λιώνουν ωραία στο στόμα σε κλασικούς και πιο πρωτότυπους συνδυασμούς. Πολύ καλό το σοκολάτα με brownies και αγριοκέρασο, η αλατισμένη καραμέλα με κομμάτια μπισκότου, το φιστίκι με τα ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης, η μεξικάνικη σοκολάτα με το πορτοκάλι, τα μπαχαρικά και τα καραμελωμένα καρύδια. Ακόμη, δύο γεύσεις παγωτού που μας παρέπεμψαν στο αντίστοιχο γλυκό ήταν το cheesecake με φρούτα του δάσους και το τιραμισού. Πολύ πετυχημένα και το σορμπέ μανταρίνι, με την αίσθηση αληθινού φρούτου, καθώς και το σορμπέ bitter σοκολάτας με την πλούσια γεύση.

The Sweet Spot, Αδριανείου 46 και Σικελιανού Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6990590, ανοιχτό καθημερινά, http://thesweetspot.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…