Το τσουρέκι είναι εθιστικό. Απαλό και μαστιχωτό, είναι ο καλύτερος σύντροφος του πρωινού ή απογευματινού καφέ. Ο Κωνσταντίνος Κωστάκης, γνωστός expert στα αρτοποιήματα και τις λογιών λογιών πίτες, παρασκεύασε μια ιδιαίτερη εκδοχή τσουρεκιού, για όσους νηστεύουν αυτή την εποχή, με πολύ γευστικό ενδιαφέρον. Το νηστίσιμο τσουρέκι αντί για βούτυρο περιέχει ελαιόλαδο και επί πλέον αμυγδαλόγαλα, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, μαχλέπι και μαστίχα.
Το βρήκαμε στο γλυκύτατο Α λα γκρεκ, κι αν περάσετε από εκεί μην παραλείψετε να δοκιμάστε και τις υπέροχες “μικρασιάτικες πίτες” του Κωνσταντίνου, με νηστίσιμη γέμιση από άγρια χόρτα της Κρήτης, μια δική του εκδοχή του γκιουζλεμέ. Τις φτιάχνει και με αλεύρι σίκαλης, άγρια “μυριστικά χόρτα” και γιαούρτι. Αν δεν νηστεύετε, βέβαια, θα τις βρείτε και με χόρτα και φέτα, με τυρί και σε άλλες εκδοχές.
Το σίγουρο είναι, ότι από αυτή τη μοναδική στο είδος της γωνιά του Χαλανδρίου δεν φεύγεις με ένα μόνο πράγμα…
@α λα γκρεκ
Αγίας Παρασκευής 65 Χαλάνδρι, τηλ. 2110122071.