Follow us

Εκλέρ με ελληνική γεύση!

Πέρσι ήταν το ”καλύτερο ελληνικό μακαρόν”, φέτος τη σκυτάλη ανέλαβε ένα άλλο εμβληματικό γαλλικό γλυκό, το εκλέρ, σε ελληνική εκδοχή. Αναδείχτηκαν οι 4 φιναλίστ για τον τελικό…

Εκλέρ με ελληνική γεύση!

Η ιδέα της γαλλικής Πρεσβείας, με επικεφαλής τον chef Jean-Marie Hoffmann και ένθερμο υποστηρικτή τον Γάλλο Πρέσβη Christophe Chantepy, να παντρέψει τη γαλλική παράδοση με την ελληνική γεύση, αποδείχθηκε πετυχημένη.
Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων «Goût de France – Good France 2019», μια πρωτοβουλία, που σκοπό έχει να διαδώσει την κουζίνα και τα προϊόντα της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα είχε πέρσι την ιδέα να δοκιμάσει γαλλικά γλυκά με ελληνική γεύση, μέσα από έναν διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός “MaziChef” (http://bit.ly/MaziChef) για το “ελληνικό μακαρόν” κατέληξε σε τέσσερις ενδιαφέρουσες εκτελέσεις των φιναλίστ, με κορυφαία της Αγγελικής Αγάθου από την Κέρκυρα, με βάση την κερκυραϊκή συκομαΐδα.

Εκλέρ με ελληνική γεύση!
Το εκλέρ της Θεσσαλονίκης

Φέτος, αποφασίστηκε να ριχτεί στην αρένα το εκλέρ! Ο διαγωνισμός διεξήχθη και φέτος σε 4 ελληνικές πόλεις και οι φιναλίστ θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει στις 18 Μαρτίου, στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας. Τα αποτελέσματα στις 4 πόλεις είναι τα εξής:

Αθήνα: νικήτρια αναδείχθηκε η Λίζα Μάτσα, που παρουσίασε ένα εκλέρ με γεύση ριζόγαλο.
Θεσσαλονίκη: νικητής ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης, που παρασκεύασε ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το εκλέρ της Πάτρας

Πάτρα: νικητής ο Λάζαρος Πολίτης, με ένα αλμυρό εκλέρ με μους φέτας και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ Μαυροδάφνη.
Χανιά: νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κατάκης, που παρουσίασε ένα εκλέρ με λευκή σοκολάτα, αβγοτάραχο και τζελ λεμόνι.

Το εκλέρ της Αθήνας

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, με πρόεδρο τον chef της γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της ζαχαροπλαστικής και της μαγειρικής, όπως τον Δημήτρη Χρονόπουλο, τον Στέλιο Παρλιάρο, την Ντίνα Νικολάου, τον Νικόλα Νικολακόπουλο, την Πόπη Χρυσανθίδου, αλλά και γνωστά γαλλικά ονόματα, όπως του Arnaud Bignon, του Francois Daubinet ή του Stéphane Glacier.
Eπίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής, ο chef patissier του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Παρίσι, Fabien Cocheteux.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.