Follow us

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος θέλεις μια τούρτα. Αυτές τις μέρες, η τούρτα μιμείται τον κορμό του δέντρου και στολίζει το τραπέζι...

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Mια γαλλική παράδοση με μοντέρνο ένδυμα φωλιάζει στις βιτρίνες της boulangerie-patisserie Paul και ονομάζεται bûche de Noël, ο απαραίτητος στο τραπέζι των Χριστουγέννων “κορμός”. Τον φτιάχνουν σε 4 εκδοχές. Ο ένας είναι chocolat praliné, με μους σοκολάτας, dacquoise αμυγδάλου και κομματάκια πραλίνας. Ο δεύτερος είναι σε roulée με απαλή κρέμα κάστανου, κρέμα μασκαρπόνε, αφράτο biscuit joconde και sticks μαρέγκας.

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Η τρίτη εκδοχή είναι με μους σοκολάτας γάλακτος, ganache, dacqoise καρύδας και επικάλυψη με δροσερό γκλάσο passion, ενώ ο τελευταίος κορμός είναι κατακόκκινος, φρουτένιος, με φραμπουάζ και κασίς. Είναι γλυκά εντυπωσιακά, ανάλαφρα, όσο και γευστικά… (www.paul-bakeries.com)

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…