Follow us

Ruby chocolate RΒ1: δοκιμάσαμε τη νέα ροζ σοκολάτα!

Μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, το 4ο είδος σοκολάτας είναι ροζ, έχει φρουτώδη γεύση και ταιριάζει όχι μόνο σε γλυκές, αλλά και σε αλμυρές παρασκευές…

Ruby chocolate RΒ1: δοκιμάσαμε τη νέα ροζ σοκολάτα!

Η πιο εντυπωσιακή σοκολατένια ανακάλυψη των τελευταίων 80 ετών, όπως παρουσιάστηκε, είναι η Ruby RB1 της ιστορικής βέλγικης σοκολατοβιομηχανίας Callebaut. Πρόκειται για μια μοναδική κουβερτούρα με φυσικό ροζ χρώμα και φρουτώδη γεύση, που ήρθε για να ταράξει τα νερά στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής -και όχι μόνο!
Μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, η Ruby RB1 είναι το τέταρτο είδος σοκολάτας, που έχει λαμπερό ροζ χρώμα και φρέσκια, γλυκόξινη, έντονη γεύση.

Ruby chocolate RΒ1: δοκιμάσαμε τη νέα ροζ σοκολάτα!

Μετά από 10 χρόνια έρευνας, η Callebaut® δημιούργησε την πρώτη σοκολάτα Ruby που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των artisans της σοκολάτας, αλλά και των σεφ, χαρίζοντάς τους ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας και ένα νέο τρόπο για να εκφράσουν τη μαεστρία και τη δεξιοτεχνία τους. Ογδόντα χρόνια μετά την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας, η Ruby είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των παγκοσμίων κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης της Barry Callebaut, που βρίσκονται στο Βέλγιο και στη Γαλλία και του Jacobs University με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας. Χρειάστηκαν περισσότερα από 175 χρόνια εμπειρίας στην εξεύρεση προμηθειών και στις διαδικασίες παραγωγής, ώστε να αναγνωριστούν οι κόκκοι Ruby, αλλά και ο καλύτερος τρόπος επεξεργασίας τους κατά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας.

Χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών, η Ruby RB1 είναι το φυσικό αποτέλεσμα προσεκτικής συλλογής και εξειδικευμένης επεξεργασίας των κόκκων Ruby, γι’ αυτό θα τη λατρέψουν και όσοι επιθυμούν να ισορροπούν την “υγιεινή διατροφή” με τις έντονες απολαύσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Ruby είναι το πόσο ταιριάζει με γεύσεις όπως η ροζέ σαμπάνια, το foie gras, το blue cheese και άλλα αλμυρά στοιχεία.

Ήμουν από τους τυχερούς, μαζί με chefs, γευσιγνώστες, media influencers και επώνυμους, που είχαν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν σε πολλές γλυκές και αλμυρές εκδοχές στην πρώτη επίσημη παρουσίασή της, που έγινε πριν μερικά βράδια στο flagship store των Fresh, στη Λεωφόρο Συγγρού. Οι υπεύθυνοι της Callebaut και των Fresh ετοίμασαν ουσιαστικά ένα ξεχωριστό party, όπου υπό τους ήχους μουσικής από dj, οι καλεσμένοι μπορούσαν να γευτούν τις υπέροχες γλυκές δημιουργίες, αλλά και τις αλμυρές που έβγαιναν από την κουζίνα και να διαπιστώσουν πόσο ταιριάζουν με τη ροζ σαμπάνια και το κόκκινο Μοσχάτο, που συνόδευαν τα εδέσματα.

Παράλληλα, στον ημιόροφο είχε δημιουργηθεί ένα pop-up Μουσείο Σοκολάτας, με εκθέματα σχετικά με τη διαδρομή του κακάο από τους ιθαγενείς λαούς της Κεντρικής Αμερικής μέχρι σήμερα και την Ruby RB1. To curation του Μουσείου ανέλαβαν οι κυρίες Μαίρη Γιατρά, Creative Director και Ναντίνα Δαούτη, Graphics Designer του Fresh, με την πολύτιμη υποστήριξη των Milana Mosurovic και Nasia Sotiriou, marketing team of Barry Callebaut South East Europe. Το pairing του menu με το κρασί ανέλαβε ο Γιώργος Φλούδας από την Trinity Wines.

Ο Mathieu Brunfant, Global Brand Manager της Callebaut, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «η Ruby είναι μια απίθανη ανακάλυψη, που θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τη σοκολάτα. Η μοναδική και έντονη γεύση της είναι ιδανική για νέους ευφάνταστους γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς, επιτρέποντας στους σεφ να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και να προσφέρουν νέα απολαυστικά προϊόντα».

Πού βρίσκουμε τη Ruby RB1;

Σίγουρα στα καταστήματα Fresh, που έχουν συμπεριλάβει στις δημιουργίες τους και μερικές με τη νέα σοκολάτα, καθώς και σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της χώρας. Αν επιλέξετε το Fresh της Συγγρού 96 θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και το ενδιαφέρον pop-up Μουσείο Σοκολάτας, που όπως μας ενημέρωσαν, θα λειτουργεί για κάποιο διάστημα ακόμα και να μυηθείτε στα μυστικά του κακάο από τα πρώτα του στάδια ως και τη Ruby.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.