Follow us

Όλα για τα «Φρούτα» από τον Cedric Grolet

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο για το 2018 προπωλείται…

Όλα για τα «Φρούτα» από τον Cedric Grolet

«Φρούτα –Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Γάλλου pastry chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018, στο πλαίσιο της φετινής απονομής των World’s Best Restaurants στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από την Ducasse Editions μέσα στο 2017, έχει γίνει ήδη best seller, ενώ το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται και η κυκλοφορία του στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου.

Όλα για τα «Φρούτα» από τον Cedric Grolet

Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και με την επιμέλεια μιας ακόμη εμβληματικής μορφής της γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, το βιβλίο συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, éclairs) χωρισμένες σε επτά κεφάλαια, ανάλογα με τον τύπο του φρέσκου φρούτου που χρησιμοποιείται.

Το βιβλίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και μάγειρες και αποτελεί μια ολοκληρωμένη έκδοση στα ελληνικά, αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη ζαχαροπλαστική, εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα ενός πολυβραβευμένου pastry chef.

H έκδοση προπωλείται με έκπτωση ως τις 31 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μια σχετική φόρμα στο www.cucina.gr ή να στείλουν e-mail στο gastronomy_essentials@mail.com

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.