Follow us

Δες από κοντά τον τελικό του Starbucks Barista Championship 2018

Για πρώτη φορά, ο συναρπαστικός τελικός του διαγωνισμού γνώσεων και δεξιοτεχνίας στην παρασκευή καφέ της γνωστής αλυσίδας Starbucks είναι ανοιχτός στο κοινό…

Δες από κοντά τον τελικό του Starbucks Barista Championship 2018

Μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του καλού καφέ περιμένει όσους βρεθούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 15.00, στο κατάστημα Starbucks της Κοραή (Κοραή 4). Φέτος, ο τελικός του Starbucks Barista Championship της χώρας μας ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους φίλους του καφέ, για να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις δοκιμασίες που θα αναδείξουν τον νικητή ή τη νικήτρια, ανάμεσα στους 5 φιναλίστ.

Δες από κοντά τον τελικό του Starbucks Barista Championship 2018

Οι 5 διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν στην κριτική επιτροπή το πάθος και -τις γνώσεις τους για τον καφέ, αλλά και τη δεξιοτεχνία τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασιών- που θα αναδείξουν:
- Την ικανότητά τους να εκπαιδεύουν και να εμπνέουν τους barista, μεταδίδοντας τη γνώση και τη δεξιοτεχνία τους μ’ ένα Latte σε Teaching Model.
- Τη δεξιοτεχνία τους στο Latte Art παρασκευάζοντας 4 Tall Caffé Latte, στα οποία θα εμφανίζονται διαδοχικά όλα τα σχέδια (layered heart, rosetta, tulip, swan).

- Τις γνώσεις και το πάθος τους για τον καφέ παρουσιάζοντας με όποια μέθοδο εκχύλισης επιθυμούν μια από τις ποικιλίες καφέ Starbucks, η οποία θα τους ανατεθεί μετά από κλήρωση, ακολουθώντας τη διαδικασία του «lucky dip» / «τυχαίας επιλογής».
Ακόμη, οι φιναλίστ θα μοιραστούν μια προσωπική ιστορία με το κοινό, με γνώμονα την αποστολή των Starbucks «να εμπνέουν και να καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα, ένα άτομο, ένα φλιτζάνι καφέ και μία γειτονιά κάθε φορά».
Όσοι, λοιπόν, coffee lovers θέλετε να ζήσετε αυτή την ξεχωριστή γιορτή των καταστημάτων Starbucks και να συμμετέχετε ενεργά στον διαγωνισμό, ραντεβού (που αλλού), στα Starbucks στην Κοραή αυτή την Παρασκευή 15/6 στις 15.00…

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.