Follow us

10 γλυκά σύγχρονης ζαχαροπλαστικής

Ζητήσαμε από δύο μοντέρνα ζαχαροπλαστεία, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των δημιουργιών τους, να μας προτείνουν κάτι ξεχωριστό που θα προσφέρουμε ως δώρο ή θα βάλουμε στο γιορτινό μας τραπέζι…

10 γλυκά σύγχρονης ζαχαροπλαστικής

Κάθε χρόνο, λίγο πριν τις γιορτές, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι γεμίζουν από τους γνωστούς λόφους μελομακάρονων και κουραμπιέδων. Πράγματι, αυτές οι μέρες είναι συνδεδεμένες με συγκεκριμένα παραδοσιακά γλυκά, που δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Εμείς, είπαμε φέτος να πρωτοτυπήσουμε. Ζητήσαμε από δύο ζαχαροπλαστεία, που διακρίνονται για τα γλυκά σύγχρονης, δημιουργικής ζαχαροπλαστικής και τις προσεγμένες πρώτες ύλες, να μας στείλουν για δοκιμή τις προτάσεις τους για γλυκά, που θα κάνουν τη διαφορά. Ξεχωρίσαμε τα 5 πιο ενδιαφέροντα από το καθένα, που σας προτείνουμε να βάλετε στο τραπέζι σας αυτές τις ημέρες ή να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Dolce Soleto

Μας ενθουσίασε η σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη, για την πολύ καλή αίσθηση σοκολάτας, το πλούσιο στόμα και την επίγευση που έχει διάρκεια.

Εξίσου καλή και η σοκολατίνα με mousse ελβετικής σοκολάτας σε σοκολατένια, υγρή βάση (και σε τούρτα), που ξεχωρίζει για τη βελούδινη μους και το περίβλημα, που δείχνει την εξαιρετικής ποιότητας κουβερτούρα.

10 γλυκά σύγχρονης ζαχαροπλαστικής

Ωραία, αφράτη κρέμα με παιχνιδιάρικη εναλλαγή από τραγανές υφές είχε και η πάστα bueno, με τραγανή βάση πραλίνας, κρέμα πραλίνας και σαντιγί σοκολάτας γάλακτος (και σε τούρτα), που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το γνωστό γλύκισμα.

Μας άρεσε πολύ και η τάρτα λεμόνι, που έχει τραγανό μπισκότο και ωραία λεμονένια κρέμα, με ελεγχόμενη οξύτητα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα τρία διαφορετικά εκλέρ τους, που όλα έχουν πολύ γευστική κρέμα στη γέμιση και ωραίο σου: το υπέροχο σοκολατένιο, το δροσερό με το φιστίκι και το αρωματικό με το βατόμουρο.

Info
Το “Dolce Soleto” είναι νέα άφιξη. Άνοιξε περίπου έναν μήνα πριν, στο κέντρο της Γλυφάδας, στο σημείο που βρίσκεται το δημοφιλές αδερφάκι του, το all day spot Soleto. Δεν είναι απλώς ένα ακόμη ζαχαροπλαστείο, αλλά μια boutique γλυκών, που στοχεύει στην άριστη ποιότητα των γλυκών του, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί κορυφαίες πρώτες ύλες.

Φιλοσοφία των δημιουργιών του, που υπογράφει ο γνωστός pastry chef και καθηγητής ζαχαροπλαστικής της Le Monde Κωνσταντίνος Χολέβας, οι μοναδικές και διαφορετικές δημιουργίες, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη λεπτομέρεια και στη λεπτότητα. Μπαίνοντας στο κατάστημα, το μάτι μας πέφτει στην πολύχρωμη ποικιλία από μακαρόν, αλλά και στα ποτήρια με cheesecake και τιραμισού. Διαθέτει και επιλογές σε γλυκά χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη. Τα σοκολατάκια από Valrhona ή τα τρουφάκια με ρούμι και βατόμουρο θα γίνουν ιδανικό κέρασμα ή δώρο.

Dolce Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ.210 8981322.

La Maison

Από όσα γλυκά δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε την πάστα με σοκολάτα γάλακτος και πραλίνα φουντουκιού, για την ισορροπημένη γλυκύτητα και την πολύ καλή αίσθηση σοκολάτας.

Πολύ ιδιαίτερος και ο συνδυασμός λευκής, καραμελωμένης σοκολάτας με «χαβιάρι» από passion fruit, τοποθετημένη πρωτότυπα σ’ ένα σκεύος, που παραπέμπει σε κονσέρβα. Μας άρεσε η βελούδινη κρέμα με τη γεύση καραμέλας, σε συνδυασμό με το όξινο φρούτο, που ισορροπεί τη γλυκύτητα.

Εξίσου ωραίο και το 100% εσπεριδοειδή, με την πολύ απαλή κρέμα και τις τονισμένες νότες εσπεριδοειδών, όπως μανταρίνι και λεμόνι.

Διαφορετική και η μία από τις 2 εκδοχές τους σε Mont Blanc, με το βαζάκι να περιέχει αχλάδι, κάστανο και κασίς και το σύνολο να κάνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα μεταξύ γλυκού και όξινου.

Το mille feuille τους φτιάχνεται με 100% σφολιάτα βουτύρου, κρέμα πατισερί με φρέσκια βανίλια, caramel toffee, καραμελωμένα φουντούκια και σαντιγί και είναι καλό συνολικά και για τη γευστική κρέμα και για την τραγανή σφολιάτα του.

Όλα αυτά τα γλυκά βγαίνουν σε ατομικό μέγεθος, αλλά και σε οικογενειακό, αν το επιθυμείτε, κατόπιν παραγγελίας.

Info
Ο Θανάσης Τσαγλιώτης άφησε πριν τρία χρόνια μια σημαντική θέση στο Λονδίνο (pastry chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο “The Dorchester”) για να επιστρέψει εδώ μαζί με την οικογένειά του και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Έτσι, αφού το ζαχαροπλαστείο που άνοιξε στην Καλλιθέα ήταν σαν δεύτερο σπίτι του, το ονόμασε “La Maison”.

Η ιδέα ήταν να προσφέρει στην περιοχή του κάτι διαφορετικό, νέες γεύσεις και τεχνικές, διαφορετικές υφές και φυσικά πολύ καλή πρώτη ύλη. Κατά βάση, τα γλυκά που συναντάμε εδώ είναι της γαλλικής σχολής, ενώ υπάρχουν και προτάσεις σε παραδοσιακά εδέσματα, όπως τσουρέκι ή σιροπιαστά. Η λίστα των γλυκών αλλάζει από μέρα σε μέρα και πολλές φορές εξαρτάται από τις πρώτες ύλες που θα βρει ο Θανάσης στην αγορά. Σπεσιαλιτέ του, η lemon pie, το millefeuille, η crème brulée και το Mont Blanc σε δύο εκδοχές: με αχλάδι, κάστανο και κασίς ή τάρτα με αμυγδαλόκρεμα, μαρέγγες και κάστανο. Για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, υπάρχουν και μερικές επιλογές με στέβια.

La Maison fine pastry, Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, τηλ. 216 7006518.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.