Η Σαρακοστή είναι η περίοδος ανάμεσα στις Απόκριες και το Πάσχα, στη διάρκεια της οποίας καλούμαστε να «τιθασεύσουμε» το σώμα μας στερώντας το από κάποια τρόφιμα. Τα ζαχαροπλαστεία «Φύσις» το έχουν δει αλλιώς, αφού κάθε χρόνο φτιάχνουν μια ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές με ιδαίτερο ενδιαφέρον.
Φέτος, οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν από τον παραδοσιακό χαλβά με χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι, αλλά σωστά καβουρδισμένο και σπυρωτό, με ξηρούς καρπούς και κανέλα, καθώς και χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλο, μέχρι αφράτες τρούφες καρύδας (σκέτες ή με επικάλυψη σοκολάτας υγείας). Ακόμη, εδώ θα βρούμε cookies με ταχίνι, σκαλτσούνια αμυγδάλου με κανέλα, αμυγδαλωτά με ανθόνερο, φλογέρες με γέμιση σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, ισλί πολίτικο, μαρόν γκλασέ, καθώς και μπισκότα και κέικ ελαιολάδου, μπάρες δημητριακών και άλλα πολλά προϊόντα φτιαγμένα με επιλεγμένες και ως επί το πλείστον βιολογικές πρώτες ύλες.
Φυσικά, δεν λείπουν οι πάστες και οι τούρτες χωρίς ζάχαρη, με χυμό αγαύης και πλούσια επικάλυψη σοκολάτας υγείας από τη Βενεζουέλα, αλλά και τα ποτηράκια μους σοκολάτας bitter, επίσης χωρίς ζάχαρη, με κομματάκια από φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.
Οι επιλογές πολλές και σίγουρα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.
“Φύσις”, 1. Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6090740, 2. Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ. 211 4069267, www.fisis.eu