Follow us

Μια διαφορετική βασιλόπιτα–τούρτα

Ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που ειδικεύεται στις τρισδιάστατες στολισμένες τούρτες, τράβηξε την προσοχή μας για την προσεγμένη δουλειά του…

Μια διαφορετική βασιλόπιτα–τούρτα

Η Ιουλία, η Αλίνα και η Χρύσα είναι τρεις νέες γυναίκες που ένωσαν την αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική το 2012 φτιάχνοντας εντυπωσιακές τούρτες από ζαχαρόπαστα, που πρωταγωνίστησαν σε γενέθλια, γιορτές, γάμους, εκδηλώσεις με το σχέδιο που κάθε φορά ζητούσε ο πελάτης. Πριν λίγον καιρό δημιούργησαν το νέο εργαστήριό τους και κατάστημα στο Χαλάνδρι.

Μια διαφορετική βασιλόπιτα–τούρτα

Στο λιλιπούτειο κατάστημα λιανικής, σε οπτική επαφή με το εργαστήριο, βρίσκει κανείς καθημερινά μετρημένα γλυκά, έτσι ώστε να καταναλώνονται εντός της ημέρας και να είναι πάντα φρέσκα. Είδαμε από cupcakes και cake pops (γλυφιτζούρια από κέικ), χειροποίητα σοκολατάκια, μπισκότα digestive, cookies με βρώμη και cranberries (με μαύρη ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης) μέχρι shortbreads και δικές τους μπάρες χωρίς ζάχαρη, όπως με ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα. Δημιουργούν περίπου 15 είδη cupcakes σε 4 γεύσεις καθημερινά. Ξεχωρίσαμε το σοκολατένιο, για την πλούσια και καλής ποιότητας σοκολάτα, αλλά και τα άλλα είναι αξιοπρόσεκτα.

Αυτή την περίοδο, τα ράφια είναι γεμάτα μπισκοτόσπιτα (το όνειρο κάθε παιδιού), ενώ υπάρχουν και μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Αυτό που χαρακτηρίζει όλα τα γλυκά τους είναι τα αγνά, φρέσκα υλικά, χωρίς υποκατάστατα και έτοιμα μείγματα. Επειδή μεγάλο ποσοστό των πελατών τους είναι παιδιά, προσέχουν πολύ τις πρώτες ύλες τους και λειτουργούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, σαν να φτιάχνουν γλυκά για το σπίτι τους και τα δικά τους παιδιά.
Για την Πρωτοχρονιά θα φτιάξουν δύο ειδών βασιλόπιτες: μια κλασική σαν σπιτικό κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλο, με συνταγή της γιαγιάς Ναυσικάς και τη μοντέρνα εκδοχή της, με amaretto και αποξηραμένα φρούτα. Τις καλύπτουν είτε με ζάχαρη άχνη, είτε δημιουργούν στην επιφάνειά της εορταστικά σχέδια με ζαχαρόπαστα.

Make my cake, Ηρακλείτου 114, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ. 210 8035863, 6944988477, www.makemycake.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.