Follow us

Και εγένετο παγωτό… κόλλυβα!

Ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο στην Πανόρμου, που φημίζεται για τις πρωτότυπες γεύσεις του παγωτού του, το Lateau, δημιούργησε τη νέα και, ομολογουμένως, πρωτότυπη γεύση, για τους λάτρεις του είδους…

Και εγένετο παγωτό… κόλλυβα!

Η ιδέα ξεκίνησε λίγο περίεργα, από τις ολοένα και συχνότερες παραγγελίες κολλύβων για μνημόσυνα και το γεγονός ότι αυτά είχαν μεγάλη ζήτηση και στη λοιπή πελατεία τους, που ζητούσε να πάρει μια ποσότητα για το σπίτι. Και μια και ζέστανε ο καιρός, είπαν να δημιουργήσουν και παγωτό με τα βασικά συστατικά των κολλύβων, δηλαδή παγωτό κρέμα, που έχει μέσα σιτάρι, ρόδι, τρίμμα μπισκότου βουτύρου, άχνη ζάχαρη, χρυσοκούφετα, αμύγδαλο και καρύδι. Το σύνολο παραπέμπει στη χαρακτηριστική γεύση των κολλύβων, χωρίς να το "φωνάζει". Κι επειδή το εργαστήριο βγάζει κάθε καλοκαίρι γύρω στις 100 (!) διαφορετικές γεύσεις παγωτού, όπως μας είπαν, εδώ μπορεί να βρει κανείς ένα σωρό ιδιαίτερες γεύσεις: παγωτό λουκούμι, ρόδι στο τετράγωνο (δηλαδή παγωτό ρόδι με σιρόπι και καρπό ρόδι), γιαούρτι με μέλι και καρύδια, καριόκα, μέντα με κομμάτια σοκολάτας, σοκομπανάνα και σοκολάτα με τσουρέκι σοκολάτα. Τον Ιούνιο αναμένεται να κυκλοφορήσουν και άλλες πρωτότυπες γεύσεις, όπως σορμπέ φραγκόσυκο, ρολό κανέλας, λεμονόπιτα και ούζο.

Lateau, Πανόρμου 101, Σταθμός Μετρό Πανόρμου, τηλ. 210 6922841, www.lateau.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.