Follow us

Just 3: οι άλλες μαρμελάδες

Οι πρώτες ύλες περιορίζονται στο νούμερο τρία ως κατηγορίες: φρέσκα φρούτα στην εποχή τους -πορτοκάλια από το Ναύπλιο, μανταρίνια από το Άργος, λεμόνια από την Επίδαυρο, ρόδια και κυδώνια από τα Φάρσαλα, μαύρη βιολογική ελιά Καλαμών, πετιμέζι από σταφύλια και μυριστικά, γνήσια βανίλια και αρμπαρόριζα…

Just 3: οι άλλες μαρμελάδες

Μια πολύ ιδιαίτερη σειρά από μαρμελάδες, κάτω από τον διακριτικό τίτλο “Just 3”, εμφανίστηκαν πρόσφατα στην αγορά, με την ονομασία να δηλώνει τον πρωταρχικό, προ ζάχαρης, ελληνικό τρόπο παρασκευής της μαρμελάδας, σύμφωνα με τον οποίο ήταν απαραίτητα μόνο 3 υλικά: φρέσκα φρούτα, λευκό πετιμέζι από σταφύλι και αρωματικά βότανα για τη μυρωδιά.
Οι πρώτες ύλες είναι φρέσκα φρούτα στην εποχή τους - πορτοκάλια από το Ναύπλιο, μανταρίνια από το Άργος, λεμόνια από την Επίδαυρο, ρόδια και κυδώνια από τα Φάρσαλα, μαύρη βιολογική ελιά Καλαμών, πραγματική βανίλια και αρμπαρόριζα. Παρασκευάζονται από την Αγραία Α.Ε. Το αποτέλεσμα είναι ένα αγνό προϊόν χωρίς χρώματα, φυσικά ή τεχνητά, χωρίς συντηρητικά –περιέχει μόνο χυμό λεμονιού για μην ζαχαρώνει, χωρίς ζάχαρη και χωρίς πηκτίνη.

Just 3: οι άλλες μαρμελάδες

Αυτή ακριβώς η προσήλωση του παραγωγού στην αυθεντικότητα, κάνει τις μαρμελάδες Just 3 ένα ξεχωριστό προϊόν, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι δεν αγαπούν τις υπερκορεσμένες με ζάχαρη και ελλειμματικές σε φρούτο εμπορικές μαρμελάδες: η μετρημένη γλυκύτητα έρχεται μόνο από το πετιμέζι και τη φρουκτόζη των φρούτων, η αίσθηση του λεμονιού είναι δυνατή αφού είναι το μόνο συντηρητικό που τις προστατεύει από το ζαχάρωμα και, καθώς οι παραγωγοί χρησιμοποιούν εκτός από τη σάρκα και τη φλούδα των εσπεριδοειδών -στις σχετικές μαρμελάδες-, η ελαφρώς πικρές νότες είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ακόμα, μην περιμένετε τα happy έως και pop δυνατά χρώματα, που δίνει η προσθήκη χρωστικών. Εδώ, ό, τι φυσική χρωστική διασωθεί από το σιγανό πολύωρο βράσιμο του φρούτου μέσα στη μαρμίτα, αυτό θα δείτε και στη μαρμελάδα.

Σε γευστικό επίπεδο, οι μαρμελάδες Just 3 δεν είναι ακριβώς το κλασικό άλειμμα για το ψωμί του παιδιού ούτε το εύκολο σνακ που θα ικανοποιήσει την ανάγκη μας για κάτι γλυκό -αν και για αρκετούς η γλυκόξινη ένταση που τις διακρίνει θα είναι ένα καλό κίνητρο για να τις απολαύσουν με φρυγανισμένο ψωμί και βούτυρο. Βασικά, όμως, είναι ένα προκλητικό και σοφιστικέ προϊόν, που σε ορισμένους ουρανίσκους θα γίνει εθισμός ενώ άλλοι θα το εκτιμήσουν κυρίως για την αυθεντικότητά του.

Ακριβώς εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων τους, θα συνοδεύσουν πολύ καλά τα σκληρά και ημίσκληρα τυριά, θα σταθούν δίπλα σε ψητά κρεατικά, θα λειτουργήσουν πολύ καλά επάνω σε κράκερς ως έξυπνο συνοδευτικό αποσταγμάτων, θα τονίσουν τη γεύση κάποιας σάλτσας, θα γίνουν μια απροσδόκητη σος για κέικς ή για κρέπες.
Όπως και νάχει, όμως, ένα είναι σίγουρο. Οι μαρμελάδες Just 3 είναι ένα έντιμο, υγιεινό, προσεγμένο προϊόν, γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες, με όλες τις διατροφικές αρετές των φρούτων, της ελιάς και του πετιμεζιού, που συμμετέχουν πληθωρικά στην δημιουργία τους (και που ακριβώς αυτή η πληθωρικότητά τους, τις κάνει τόσο ιδιαίτερες και ίσως δύσκολες στον γευστικό προσεταιρισμό τους).
Διατίθενται σε κομψή, μαύρη συσκευασία, που προστατεύει το προϊόν από το φως και επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής του, σε παντοπωλεία κάβες και deli shops σε όλη την Ελλάδα.
Η σειρά JUST 3 περιλαμβάνει:

Μαρμελάδα πορτοκάλι με πορτοκάλι, χυμό σταφυλιού (πετιμέζι) και χυμό φρέσκου λεμονιού. Έντονη η παρουσία των αιθερίων ελαίων από τη φλούδα του πορτοκαλιού, πολύ αραιή η υφή, μέτρια γλυκύτητα.
Μαρμελάδα ελιά με βιολογικές ελιές καλαμών Π.Ο.Π, χυμό σταφυλιού (πετιμέζι), χυμό φρέσκου λεμονιού, αρμπαρόριζα, βανίλια. Πολύ ιδιαίτερο έδεσμα, με καλή πυκνότητα για άλειμμα με το χαρακτηριστικό άρωμα της ελιάς να ισορροπεί όμορφα με το άρωμα της βανίλιας με την αρμπαρόριζα στο τελείωμα, το λεμόνι να κόβει σωστά την ελαιώδη γεύση και ικανοποιητική υφή, μέτριας πυκνότητας.

Μαρμελάδα ελιά & πορτοκάλι με βιολογικές ελιές καλαμών Π.Ο.Π., 10% φρέσκο πορτοκάλι, χυμό σταφυλιού (πετιμέζι), χυμό φρέσκου λεμονιού, αρμπαρόριζα, βανίλια. Άλλη μια ωραία και πρωτότυπη στη γεύση μαρμελάδα, που θα καταναλωθεί πιο εύκολα επάνω σε ένα καλό μαύρο ψωμί.

Μαρμελάδα λεμόνι με λεμόνι και χυμό σταφυλιού (πετιμέζι). Λεμόνι στη… νιοστή, που θα ενθουσιάσει τους lemon addicted αφού μαζί με τη σάρκα υπάρχει και η φλούδα που προσθέτει πικρούς τόνους στο σύνολο.
Μαρμελάδα κυδώνι με φρέσκο κυδώνι, χυμό σταφυλιού (πετιμέζι), χυμό φρέσκου λεμονιού, αρμπαρόριζα και βανίλια.
Μαρμελάδα με ιδιαίτερη υφή, καθώς η μεγάλη πυκνότητα διατηρεί κάτι από τον ευχάριστα κοκκώδη χαρακτήρα του κυδωνιού και λιγότερο τη ζελατινώδη υφή του, ενώ είναι διακριτική η παρουσία του χαρακτηριστικού αρώματος του φρούτου.

Μαρμελάδα μανταρίνι με μανταρίνι, χυμό σταφυλιού (πετιμέζι), χυμό φρέσκου λεμονιού και βανίλια. Ισορροπημένο προϊόν με όλα τα αρώματα του μανταρινιού, σωστή αναλογία πικρού –γλυκού, μέτρια προς το αραιό η πυκνότητα. Θυμίζει τις καλές, σχετικά άγλυκες εγγλέζικες marmalades.

Γλυκό κουταλιού ελιά με βιολογική ελιά καλαμών Π.Ο.Π., χυμό σταφυλιού (πετιμέζι), αρμπαρόριζα.
Ένα καλό προϊόν που εκπέμπει μια αθώα γοητεία καθώς η ελιά είναι κρουστή και η μετρημένη γλυκύτητα δεν σκεπάζει τις βοτανικές της νότες. Θα μας άρεσε ακόμα αν ήταν λιγότερο αισθητή η αίσθηση του λαδιού.

Αγραία Α.Ε. Λ. Καραμανλή 92, Αχαρνές Αττικής, Τηλ.: 210 5222222

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.