Follow us

Σεμινάριο για γλυκά… χωρίς ενοχές!

Πώς μπορεί να είναι άραγε τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, ζωικά λιπαρά, χρήση γαλακτοκομικών και άλλων γνωστών μας υλικών; Στο «Σεμινάριο Μακροβιοτικής Γλυπτοπλαστικής», η ομάδα One Project, που ασχολείται με την Μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή, θα εξερευνήσει το κεφάλαιο «γλυκιά γεύση» είτε ως επιδόρπιο, είτε ως καθημερινό σνακ, ρόφημα ή άλλο προϊόν, αντικαθιστώντας τα υλικά που ξέραμε ως τώρα και μας γέμιζαν ενοχές.

Σεμινάριο για γλυκά… χωρίς ενοχές!

Η ζαχαροπλαστική αυτή βασίζεται στην απόλυτη χορτοφαγία (vegan) και το εργαστήριο θα δείξει στην πράξη πώς μπορούν ύλες, όπως για παράδειγμα, η γλυκιά κρέμα ρυζιού ή το σιρόπι ρυζιού, να αντικαταστήσουν αντίστοιχα γαλακτοκομικά και ζάχαρη, σε απλές και νόστιμες παρασκευές γλυκών για κάθε περίσταση. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, vegan cheesecake με βάση μπισκότου βρώμης, ζεστό ρόφημα κρέμας ρυζιού (αμασάκε), παραλλαγές για vegan μελομακάρονα και βασιλόπιτα και άλλες υγιεινές λιχουδιές, ενώ θα πάρουν και συμβουλές για να μετατρέψουν κλασικές συνταγές σε εκδοχές χωρίς ζάχαρη και ζωικές πρώτες ύλες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου στις 16:30 στο Nahna Voice Center (Αγ. Μελετίου 60, Αθήνα). Διάρκεια: 2,5 ώρες, κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ.

Πληροφορίες: www.oneproject.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.