Follow us

Ιδιαίτερα μέλια που θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ

Η ποιότητα και η γεύση του ελληνικού μελιού δεν συναντιέται πουθενά αλλού στη γη κι αυτό έχει να κάνει με την πλούσια χλωρίδα του τόπου, αλλά και την αγάπη και φροντίδα των μελισσοτρόφων μας, σ' έναν τομέα με μεγάλη παράδοση. Το θυμάρι παραμένει κλασική αξία, αν και τελευταία παρουσιάζονται όλο και περισσότερα μέλια με ενδιαφέρουσες γεύσεις, από διαφορετικά άνθη βοτάνων και δέντρων. Σ' αυτά έρχονται να προστεθούν και οι συνδυασμοί μελιών με βότανα, φρούτα, μπαχαρικά, που δίνουν συναρπαστικά προϊ

Ιδιαίτερα μέλια που θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ

Η μελισσοκομία Μέλι Αγγελικής εξειδικεύεται όχι μόνο στο αγνό θυμαρίσιο μέλι από τα Μεσόγεια Αττικής, αλλά και σε συνδυσμούς γκουρμέ μελιών με επίλεκτα υλικά, όπως το ξεχωριστό μέλι ανθέων με ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι με κανέλα και το μέλι με σοκολάτα, ένα σπάνιο superfood με βασιλικό πολτό, γύρη και μέλι και, βέβαια, όλα τα προϊόντα της μέλισσας…

Ιδιαίτερα μέλια που θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ

Η μελισσοκομία Άξιον Εστί παράγει βιολογικό μέλι και προϊόντα μέλισσας από το 1957 στη Στεμνίτσα, και συνεχίζει η δεύτερη γενιά, καθώς η Αρκαδία έχει πλούσια βοσκοτόπια μελισσών. Διάσημο το βιολογικό της μέλι Ελάτης Μαινάλου και εξαιρετικά τα άλλα της μέλια, θυμαρίσιο, ανθέων και δάσους, όλα βιολογικά. Δεν λείπουν η γύρη, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη…

Η μελισσοκομία Melira έχει έδρα τη βόρεια Εύβοια και οικογενειακή παράδοση από το 1935… Μεταφέρει τα μελίσσια της συνεχώς, αναζητώντας τον κατάλληλο τόπο, ανάλογα με την ανθοφορία κάθε φυτού. Τα αγνά μονοποικιλιακά της μέλια προέρχονται από θυμάρι, ρείκι, καστανιά, γλυκάνισο, αγριοβελανιδιά, φασκομηλιά, λεμονανθούς, πορτοκαλιές, φλαμουριά…

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.