Follow us

Χιώτικο μανταρίνι με αστέρι

Mε το παραπάνω αξίζει το αστέρι που κέρδισε στα Great Taste Awards 2014 το απολαυστικό γλυκό του κουταλιού Φλούδα Μανταρίνι, ένα από τα καλύτερα προϊόντα της Citrus.

Χιώτικο μανταρίνι με αστέρι

Ποιος μπορεί, αλήθεια, ν΄αντισταθεί στο μοναδικό άρωμα του χιώτικου μανταρινιού, που εδώ έχουν καταφέρει να το περάσουν ατόφιο στο γλυκό! Το φτιάχνουν στο εργαστήριο της Citrus, στον κάμπο της Χίου, εκεί όπου βρίσκονται και τα ιδιόκτητα κτήματα με τις μανταρινιές. Άλλωστε, στο δυνατό άρωμα που αναδύουν οι οπωρώνες, την εποχή της άνθισης, οφείλεται και ο χαρακτηρισμός "μυροβόλος Χίος". Η μανταρινιά της ποικιλίας citrus deliciose tenore καλλιεργείται στο νησί από το 1850 και είναι αναγνωρισμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Η ποικιλία αυτή βρήκε στη Χίο το κατάλληλο terroir για να αποδώσει στο μέγιστο το μοναδικό της άρωμα. Δυστυχώς, δεν επαρκεί για την αγορά της Αθήνας κι έτσι σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε φρέσκα αυτά τα μανταρίνια. Φυσικά, το είδος καλλιεργείται και αλλού, αλλά δεν συγκρίνεται σε άρωμα και γεύση. Το γλυκό Φλούδα Μανταρίνι έχει έντονη αίσθηση φρούτου, γλυκύτητα που ισορροπείται από μια ευχάριστη οξύτητα εσπεριδοειδούς και, βέβαια, αυτό το ακαταμάχητο άρωμα. Τα συστατικά του είναι μανταρίνι, φλούδα μανταρινιού, ζάχαρη και λεμόνι. Εκτός από σκέτο, θα το σερβίρετε με καρυδόπιτα, θα φτιάξετε μ' αυτό μια ξεχωριστή πάστα φλώρα, ενώ ταιριάζει ιδιαίτερα και με σοκολατένια γλυκίσματα.

Θα το βρείτε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, (Σοφοκλέους 1), στο Degustation, Κουμπάρη 5 Κολωνάκι, στο Mastihashop (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, Σύνταγμα), Μιχαλάκης (Ναυαρίνου 6 και Καποδιστρίου 16 Πειραιάς) και σε άλλα καταστήματα.

Citrus, Αργέντη 9-11 Κάμπος Χίου, τηλ. 22710 31513 www.citrus-chios.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.