Follow us

Βραβεία με άρωμα καφέ

Δυο σημαντικά διεθνή βραβεία και ένα βραβείο αριστείας προστέθηκαν στις διακρίσεις της ελληνικής εταιρείας specialty καφέδων Taf και αξίζει να τα σημειώσετε.

Βραβεία με άρωμα καφέ

Η γενικότερη αναγνώριση που δικαιώνει το όραμα της Taf, στο θέμα "specialty καφές" ήταν το γεγονός της βράβευσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καφέ Speciality (SCAE) του ιδιοκτήτη της Taf, κ. Γιάννη Ταλούμη με το βραβείο Coffee Excellence Lifetime Achievement, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή του στη συνεχή αναζήτηση υψηλής ποιότητας καφέ.
Και για να ξέρουμε για τι μιλάμε, ο χαρακτηρισμός "specialty" σημαίνει καφές εξαιρετικής ποιότητας μιας συγκεκριμένης ποικιλίας, από συγκεκριμένη φυτεία, από ορισμένη περιοχή καλλιέργειας καφέ. Αν κάνετε μια βόλτα από την Taf στην Εμμ. Μπενάκη, οι baristas Χρήστος Λουκάκης και ο Στέφανος Δωματιώτης θα σας τα εξηγήσουν καλύτερα, σερβίροντάς σας έναν καφέ single estate που σίγουρα δεν έχετε ξαναπιεί. Ίσως και αυτούς χάρις στους οποίους βραβεύτηκαν και οι δύο πρόσφατα -ο καθένας σε διαφορετική κατηγορία-. Ο barista Στέφανος Δωματιώτης, κέρδισε επάξια το πολύ σημαντικό πρώτο βραβείο στο World Brewers Cup 2014 (καφές φίλτρου), πριν λίγες μέρες στο Rimini της Ιταλίας με βαθμολογία 91,25/100 (ανάμεσα σε 12 φιναλίστ), εντυπωσιάζοντας τους κριτές με τον καφέ φίλτρου που παρασκεύασε άψογα από την περίφημη ποικιλία Geisha από τον Παναμά. O barista Xρήστος Λουκάκης πήρε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista ανάμεσα σε 58 εθνικούς φιναλίστ. Παρασκεύασε τρεις καφέδες (espresso, capuccino, κι ένα signature beverage) χρησιμοποιώντας τρεις εξαιρετικές ποικιλίες του Παναμά και ενθουσίασε με την εξαιρετική τεχνική και την άρτια παρουσίαση των καφέδων του.
Ευτυχώς, όλοι οι σπάνιοι καφέδες του πρωταθλήματος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα direct relationship που έχει σχεδιάσει η Taf, που αγοράζει ωμούς κόκκους καφέ απευθείας από τους παραγωγούς και τις φάρμες που παράγουν υψηλής ποιότητας καφέ και τους καβουρδίζει στο εργοστάσιο της Taf στην Αθήνα και θα είναι διαθέσιμοι σε λίγο καιρό στο Taf Coffee Shop στην οδό Μπενάκη 7-9, Αθήνα.
Τα βραβεία της Taf γιορτάστηκαν σε μια όμορφη βραδιά, στο Daliance House της Κηφισιάς, με τους βραβευθέντες να χαίρονται φανερά την επιτυχία τους…

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.