Follow us

Τσουρέκι μαστιχωτό και μυρωδάτο

Αν το ανοίξεις φρεσκοβγαλμένο από το φούρνο, θα μοσχοβολήσει Πάσχα όλο το σπίτι.

Τσουρέκι μαστιχωτό και μυρωδάτο

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι παραμένει εξαιρετικά ελαστικό και αφράτο αρκετές μέρες μετά την παρασκευή του -εμείς το δοκιμάσαμε και πέντε ημέρες μετά- χωρίς να χάνει τα αρώματά του. Μαχλέπι και μαστίχα σε μελετημένη ποσότητα, δίνουν το ασυναγώνιστο αρωματικό μείγμα του "πολίτικου" τσουρεκιού στη σωστή δόση, ενώ η εξαιρετικά μαστιχωτή υφή οφείλεται στην παραδοσιακή παρασκευή: η ζύμη αφήνεται να φουσκώσει τις ώρες που χρειάζεται, χωρίς βεβιασμένες τεχνικές. Το αλεύρι είναι βιολογικό, μείγμα σκληρού και μαλακού, χωρίς βελτιωτικά. Η συνταγή του αυθεντική, από την Προύσα. Το ίδιο, γεμίζεται και τυλίγεται και με σοκολάτα φουντουκιού, για όσους αγαπούν αυτή την πιο γλυκιά εκδοχή. Το παρασκευάζει η γλυκιά "Φύσις", γνωστή για την αγάπη της στις βιολογικές πρώτες ύλες και στις ατόφιες συνταγές.

"Φύσις" Λεωφ. Μεσογείων 450 Αγία Παρασκευή τηλ. 210 6090740 www.fisis.eu


Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…