Love in Red Velvet!

Η συνταγή του γλυκού με το προκλητικό χρώμα του πάθους, για τρυφερές καταστάσεις...

Το κέικ Κόκκινο Βελούδο έχει το χρώμα της αγάπης και την υφή της τρυφερότητας. Η κλασική αμερικάνικη συνταγή έγινε δημοφιλής από το νεοϋορκέζικο Waldorf-Astoria Hotel για να κατακτήσει τον κόσμο, αρχικά ως γιορτινό κέικ-τούρτα και τα τελευταία χρόνια σαν το δημοφιλέστερο cupcake. To υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα, αρχικά το έδιναν από χυμό παντζαριού, για να αντικατασταθεί στις μέρες μας από χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εμείς το βρήκαμε απόλυτα ταιριαστό με το πνεύμα των ημερών και σας δίνουμε τη συνταγή για να το φτιάξετε σήμερα κιόλας. Την έφτιαξε για το αθηνόραμαUmami η MeliSoula, η expert των cupcakes από την Πτολεμαΐδα.

Red Velvet Cake

Υλικά για το cake:       
425gr    ζάχαρη κρυσταλλική
       8    κρόκοι αυγών
230gr    κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr    αλεύρι (κοσκινισμένο)
    5gr    baking powder
  35gr    κακάο
160gr    βούτυρο
 15 gr    κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε σκόνη)

Υλικά για το frosting:       
300gr    βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
300gr    τυρί Philadelphia
250gr    ζάχαρη άχνη
2 stick   βανίλιας
    
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους με την ζάχαρη για περίπου 15΄λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα κρόκου-ζάχαρης, μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου). Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις όμοιες αντικολλητικές φόρμες (είτε στρόγγυλες, είτε σε σχήμα καρδιάς) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50-55 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο, και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.

Για το frosting
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο, με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.

Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake. Καλύπτουμε έπειτα με όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Tip….
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο.)

MeliSoulas Cupcakes (τηλ. 6970069319, www.melisoula.gr)

Ν.Γ.




Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος