Follow us

Love in Red Velvet!

Το κέικ Κόκκινο Βελούδο έχει το χρώμα της αγάπης και την υφή της τρυφερότητας. Η κλασική αμερικάνικη συνταγή έγινε δημοφιλής από το νεοϋορκέζικο Waldorf-Astoria Hotel για να κατακτήσει τον κόσμο, αρχικά ως γιορτινό κέικ-τούρτα και τα τελευταία χρόνια σαν το δημοφιλέστερο cupcake. To υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα, αρχικά το έδιναν από χυμό παντζαριού, για να αντικατασταθεί στις μέρες μας από χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εμείς το βρήκαμε απόλυτα ταιριαστό με το πνεύμα των ημερών και σας δίνουμε τη συνταγή

Love in Red Velvet!

Red Velvet Cake

Υλικά για το cake:
425gr ζάχαρη κρυσταλλική
8 κρόκοι αυγών
230gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr αλεύρι (κοσκινισμένο)
5gr baking powder
35gr κακάο
160gr βούτυρο
15 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε σκόνη)

Υλικά για το frosting:
300gr βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
300gr τυρί Philadelphia
250gr ζάχαρη άχνη
2 stick βανίλιας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους με την ζάχαρη για περίπου 15΄λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα κρόκου-ζάχαρης, μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου). Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις όμοιες αντικολλητικές φόρμες (είτε στρόγγυλες, είτε σε σχήμα καρδιάς) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50-55 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο, και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.

Για το frosting
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο, με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.

Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake. Καλύπτουμε έπειτα με όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Tip….
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο.)

MeliSoulas Cupcakes (τηλ. 6970069319, www.melisoula.gr)

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.