Red Velvet Cake
Υλικά για το cake:
425gr ζάχαρη κρυσταλλική
8 κρόκοι αυγών
230gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr αλεύρι (κοσκινισμένο)
5gr baking powder
35gr κακάο
160gr βούτυρο
15 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε σκόνη)
Υλικά για το frosting:
300gr βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
300gr τυρί Philadelphia
250gr ζάχαρη άχνη
2 stick βανίλιας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους με την ζάχαρη για περίπου 15΄λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα κρόκου-ζάχαρης, μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου). Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις όμοιες αντικολλητικές φόρμες (είτε στρόγγυλες, είτε σε σχήμα καρδιάς) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50-55 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο, και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Για το frosting
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο, με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.
Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake. Καλύπτουμε έπειτα με όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Tip….
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο.)
MeliSoulas Cupcakes (τηλ. 6970069319, www.melisoula.gr)
Ν.Γ.