Follow us

Τα νέα παγωτά του φετινού καλοκαιριού

Μπάρες, χωνάκια, ξυλάκια, μπουκιές... Βουτήξαμε σε ψυγεία περιπτέρων και ice cream boutiques, βάλαμε όλα τα καινούργια παγωτά στο μικροσκόπιο και βρήκαμε αρκετά αστέρια!

Τα νέα παγωτά του φετινού καλοκαιριού

Magic Caramel & Nuts, Algida

To σιγουράκι
«Εύκολο» παγωτό, από εκείνα που ένα δεν σου είναι ποτέ αρκετό. Μπάρα με επικάλυψη φιστικιού, βανίλια στο εσωτερικό σιρόπι καραμέλας butterscotch κρυμμένο­ στην καρδιά της. Κάθε­ μπουκιά είναι πληθωρική, πολύ γλυκιά, με έντονα τα αρώματα του φιστικιού και της σοκολάτας γάλακτος. Καταφέρνει να ισορροπήσει την… υπερβολή.

Twist, ΕΒΓΑ

Φαντεζί γλειφιτζούρι
Το σχήμα και τα έντονα­ χρώματά του παραπέμπουν σε γλειφιτζούρι. Ξινό, χαρούμενο, με εναλλαγές χρωμάτων (πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο, ροζ), αλλά χωρίς τις αντίστοιχες εναλλαγές αρωμάτων από τα φρούτα.

Coconutterly Fair, Ben & Jerry’s

Pop baroque
Μια εξελιγμένη αμερικανιά, μια ποπ εκδοχή παγωτού. Σοκολάτα, καρύδα, crunch καραμέλας και καραμελωμένα κομματάκια καρύδας. Ισορροπημένος, νόστιμος συνδυασμός και παιχνίδι με την υφή της καρύδας. Ένα πολύ καλό παγωτό από μια εταιρεία με ιστορία στην υπόθεση του fair trade. Στόχος τους, μάλιστα, είναι μέχρι το 2013 το 100% των παγωτών τους να στηρίζεται στο δίκαιο εμπόριο. Περισσότερα στο πολύ διασκεδαστικό site www.ben-jerry.gr.

Cornetto Enigma, Algida

Next generation πύραυλος
Κυριολεκτικά ένας άλλος πύραυλος! Με τρέλανε το χωνάκι, που ήταν αέρινο, τραγανό και όσο πρέπει μαστιχωτό. Είναι αρκετά γλυκό, με αίσθηση καραμέλας που γράφει, αλλά δεν… λαϊκίζει. Σωστές δόσεις πίκρας από τη σοκολάτα και αλμύρας (ναι, ναι) κάνουν αυτόν τον πύραυλο σοφιστικέ κι εξαιρετικά ισορροπημένο.

Μαστίχα-Ρόδι, Δωδώνη

Πρωτότυπο
Πρωτότυπη ιδέα, υλοποιημένη με πολύ επιτυχημένο τρόπο. Ένα πολύ καλό παγωτό, με έντονα αρωματική μαστίχα και ολόκληρα σποράκια ροδιού να του δίνουν άρωμα κι ενδιαφέρουσα υφή. Αρωματικό και ισορροπημένο, από τα παγωτά που θέλω να έχω στην κατάψυξη για να φτιάχνω τη γεύση μου μετά το φαγητό.

Scandal! Guilty Vanilla, ΕΒΓΑ

Τα νέα παγωτά του φετινού καλοκαιριού

Για όλους
Με την πρώτη κουταλιά καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα παγωτό που θα αρέσει σε όλους. Ευχάριστο, απλό, φρουτώδες, γευστικό­, με έντονα αρώματα φράουλας από το σιρόπι και μικρά κομματάκια σοκολάτας, που σπάνε την υπερβολική γλύκα. Βάλτε από πάνω γλυκό του κουταλιού φράουλα και θα έχετε σπέσιαλ ­αποτέλεσμα.

Μaster Cone Φουντούκι, Κρι Κρι

Επιμένων ελληνικά
Όταν θέλω να στηρίξω ελληνικά προϊόντα, τα Κρι Κρι (και τα ΕΒΓΑ) είναι η πρώτη μου σκέψη. Εδώ έχουμε έναν πύραυλο παλαιάς σχολής, με έντονο φουντούκι, λίγο άψητο μπισκότο και γλυκιά κρέμα στο εσωτερικό. Αν μη τι άλλο, ένα εύκολο παγωτό για όλες τις ώρες.

White Passion, Kayak

Γκουρμέ λιχουδιά
Από την πρώτη κουταλιά έβγαλα αυθορμήτως επιφώνημα απόλαυσης. Η γλύκα της λευκής σοκολάτας δένει τέλεια με τη γνήσια βανίλια Μαδαγασκάρης (γεμάτο από τα σποράκια της το παγωτό) και αγκαλιάζει την οξύτητα του passion fruit αφήνοντας μια πλούσια αρωματική εξωτική επίγευση. Ένα βελούδινο γκουρμέ παγωτό, μια θαυμάσια εκφραστική συνεργία γεύσεων. Η ίδια γεύση κυκλοφορεί και σε μακαρόν.

Secret Sensations: Creme Brulee, Haagen-Dazs

Παγωμένη καραμέλα
Νόμιζα ότι έτρωγα παγωμένη κρέμα καραμελέ. Νιώθεις τα αβγά που δίνουν πλούτο στη γεύση και το συναρπαστικό κριτσάνισμα της καμένης καραμέλας. Πολύ γλυκό αλλά και πολύ νόστιμο παγωτό. Αν είσαι από τους οπαδούς της καραμελέ, το τρως με τη μία. Κι εγώ είμαι από αυτούς! Στις μικρές συσκευασίες έχει καλύτερη γεύση (θέμα ισορροπίας υλικών) από ό,τι στο χύμα.

Solero Exotic, Algida

Light και φρουτένιο
Σου φτιάχνει τη διάθεση­ και μόνο να το βλέπεις­. Ωραίο σχήμα, ζωηρό έντονο χρώμα. Με το που έβγαλα το περιτύλιγμα με πλημμύρισαν αρώματα μάνγκο και, δοκιμάζοντάς το, το στόμα γέμισε τρυφεράδα ροδάκινου αλλά κι ευχάριστη οξύτητα από το passion fruit και τον ανανά. Για παγωτό με μόλις 90 θερμίδες είναι μια χαρά!

Magic Ecuador Cocoa 65%, Algida

Bitter λατρεία
Ο πήχης ανεβαίνει για τα καλά. Άλλη κλάση παγωτού ψυγείου. Μου άρεσε η παχιά επικάλυψη από μαύρη σοκολάτα με 65% κακάο. Σπάει με ένα δυνατό «κρακ» που αποκαλύπτει τα νερά της βανίλιας (σαν κέικ μαρμπρέ) και μαύρη σοκολάτα στο κέντρο. Μεγάλη επίγευση, με την ­πικράδα να ημερεύει από τη βανίλια. Έχει και οικολογική συνείδηση, αφού οι πρώτες ύλες έχουν τη σφραγίδα της Rainforest Alliance.

Cafe Zero, Algida

Σαν καφές take away!
Εντυπωσιακό packaging σε χαρτονένιο κύπελλο, από αυτά που σου φέρνουν όταν παραγγέλνεις καφέ απέξω. Άνοιξα το καπάκι και γεύτηκα ένα παγωτό με γεύση κάπου ανάμεσα σε φραπέ και freddo cappuccino. Έξυπνη ιδέα, πρωτότυπο τραγάνισμα της ζάχαρης και του καφέ. Ανακάλυψα, κατά τύχη, ότι αν λιώσει μπορείς να το ­πιεις και σαν milkshake!

Status Choco Snow, ΕΒΓΑ

Τριπλή σοκολάτα
Πρώτη φορά βλέπω παγωτό με νιφάδες τραγανής μαρέγκας στην επικάλυψή του. εντυπωσιακή ιδέα! Η μαρέγκα, εκτός από εφέ, δημιουργεί κι ένα παιχνίδι υφών αλλά και μια «γλύκα» που ανακαλεί παιδικές αναμνήσεις. Εναλλαγές σοκολάτας (το σκληρό περίβλημα από σοκολάτα γάλακτος, η εσωτερική σοκολάτα με τη μορφή σορμπέ και η λιωμένη φοντάν κακάο στο εσωτερικό), σε ένα παγωτό που έχει περισσότερο την αύρα ζαχαροπλαστείου.

Secret Sensations: Chocolat Fondant, Haagen-Dazs

Κλασική σοκολάτα
Η γεύση του μου θύμισε την κλασική σοκολατένια γεύση του Haagen-Dazs, με τα κομμάτια λιωμένης σοκολάτας να επιτείνουν την επίγευση. Αβανταδόρικο, γευστικό παγωτό, τρώγεται ακόμη καλύτερα όταν δεν είναι πολύ ­παγωμένο.

Chocolate crunch, Δωδώνη

Παιχνίδια υφών
Νόστιμο παγωτό –από τα «εύκολα»–, με την κλασική σοκολατένια γεύση της Δωδώνης και την ισορροπημένη γλύκα να δένει με τα έντονα γλυκά crunchy στοιχεία του παγωτού, που δημιουργούν ευχάριστα παιχνίδια υφών. Ρίξτε από πάνω γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, για να το απογειώσετε με οξύτητες και αντιθέσεις στη γεύση.

Magic Temptation Hazelnut, Algida

Κανελένια αίσθηση
Μου άρεσε το παιχνιδιά­ρικο σχήμα, το όμορφο­ κουτί που δίνει την εντύπωση του πολύτιμου, ­αλλά πιο πολύ με ιντριγκάρισε αυτή η αίσθηση κανέλας που δοκίμασα πρώτη φορά σε παγωτό και ισορροπούσε τη γλύκα, τσιμπώντας ελαφρώς στην επίγευση, σε ένα σύνολο με έντονη γεύση φουντουκιού­, αμυγδάλου και πραλίνας­.

Carte d’Or Μacadamia Night, Algida

Παιχνιδιάρικο
Θα το κατέτασσα στην κατηγορία του εύκολου οικο­γενειακού παγωτού με βανίλια και σοκολάτα, είναι όμως αυτά τα απίθανα αστεράκια από άσπρη και μαύρη σοκολάτα αλλά και φιστίκια μακαντάμια που το κάνουν να παιχνιδίζει – λιγότερο στη γεύση και περισσότερο στην υφή και την όψη.

Nirvana Argentina -Dulce de Leche, Δέλτα

So sweet…
Από τη σειρά Pleasures of the World. Το ζευγάρι που χορεύει τάνγκο στο καπάκι με ταξίδεψε. το ίδιο και οι αναφορές «Argentina» και «dulce de leche» στη συσκευασία. Κατά τα άλλα­, εμφάνιση μωσαϊκού και φουλ της καραμέλας γάλακτος με κομματάκια καραμέλας. Εύκολη γεύση, χωρίς την αυστηρότητα που υποδηλώνει ένα τάνγκο. Θα το λατρέψετε αν σας αρέσει η τύπου toffee καραμέλα γάλακτος.

Nirvana Carribean - Blend of Chocolate, Δέλτα

Ταξιδιάρικο
Άλλη μία εκδοχή του Nirvana από τη σειρά Pleasures of the World, σε οικογενειακή έκδοση, που χρησιμοποιεί την ανάμειξη της σοκολάτας με την καρύδα για να μας ταξιδέψει στην Καραϊβική. Ευχάριστος συνδυασμός, ισορροπημένο αποτέλεσμα, αλλά μια σταγόνα Coppertone καρύδα στη μύτη (λέμε τώρα!) θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο στο ταξίδι.

Master Παγωτίνια, Κρι Κρι

Μπουκιά ζημιά!
Με τρέλανε το σχήμα­ τους. Σαν μεγάλες κάψουλες, μια μπουκιά η καθεμία. Σταματάς στο περίπτερο, παίρνεις το μικρό γλυκύτατο κουτάκι και μασουλάς τα μίνι παγωτίνια με λεπτή­ επικάλυψη σοκολάτας­, τριμμένο αμύγ­δαλο και καρδιά από κρέμα με μια ρίγα από σιρόπι­ αγριοκέρασου, χωρίς τον κίνδυνο να γίνεις χάλια!

Boss Toffee Almond, Nestle

Καραμέλα στο full
Μου άρεσε η αίσθηση­ των ολόκληρων αμύγδαλων στο εσωτερικό του. Συνδυασμός παγωτού βανίλια με σιρόπι toffee καραμέλας και χοντρή επικάλυψη σοκολάτας­ γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο για όσους έχουν πολύ­ γλυκό δοντάκι. Κι αν κρίνουμε από το πόσο δημοφιλές είναι, έχουν πολλοί!

Master White Chocolate Parfait, Κρι Κρι

Baby food
Χιονάτο λευκό παγωτό με ωραίο σχήμα, σαγρέ επικάλυψη από λευκή σοκολάτα και κομματάκια αμυγδάλου. Σαν χιονόμπαλα, έντονα γλυκιά που ευτυχώς ισορροπεί όσο προχωράς προς το εσωτερικό.

Baileys, Δωδώνη

Σαν βελούδο
Αν και δεν είμαι λάτρης των γλυκών με αλκοόλ, το ταίριασμα της βανίλιας με τη σοκολάτα και το Baileys σε αυτήν την καινούργια γεύση της Δωδώνης είναι πολύ επιτυχημένο. Το ποτό μαζί με την καραμέλα παίρνουν τη μορφή παχύρρευστου σιροπιού που αναμειγνύεται με το παγωτό και δίνει ένα γευστικό, ισορροπημένο αποτέλεσμα. Μήπως να το συνοδεύσουμε και με ένα Baileys on the rocks για μια ultra Baileys εμπειρία;

Lemon Pie, Δωδώνη

In between
Το παγωτό που θέλεις να φας ύστερα από ένα δείπνο με πολλά λιπαρά κι έντονα πιάτα, για να αλλάξεις τη γεύση σου. Όξινο, με έντονο crumble μπισκότου, φέρνει σε σορμπέ στη γεύση κι έχει ξινόπικρη επίγευση.

Προφιτερόλ, Δωδώνη

After dinner
Μου θύμισε σαν προσπάθεια το προφιτερόλ στη γαλλική του μορφή, όπου τα σου γεμίζουν με παγωτό και περιχύνονται με σος ζεστής σοκολάτας. Βέβαια, εδώ η σος σοκολάτας είναι παγωμένη, αλλά μου έδωσε την ιδέα να το σερβίρω στο σπίτι με ζεστό σιρόπι σοκολάτας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.