Follow us

The Chocolatier

Χειροποίητες δημιουργίες από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η Θεσσαλονικιά Μίνα Αποστολίδη δημιουργεί σοκολατάκια- αριστουργήματα για βασιλείς και όχι μόνο.

The Chocolatier

Who is who

«Ήμουν στη β΄ δημοτικού όταν πρωτοέφτιαξα μους σοκολάτας. Πριν τελειώσω το Λύκειο, είχα την επιμέλεια για όλες τις σοκολατένιες τούρτες στα γενέθλια φίλων!» λέει γελώντας η Μίνα Αποστολίδη για το πάθος της. Πάντα τη γοήτευε η σοκολάτα ως υλικό, παρόλο που η δουλειά της ήταν οι δημόσιες σχέσεις. Το 2003 μετακόμισε στο Ντουμπάι, όπου τότε δεν υπήρχαν ακόμα ιδιαίτερες και καλές σοκολάτες. «Έτσι, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να αρχίσω να φτιάχνω σοκολάτες κατά παραγγελία». Οι δημιουργίες της ήταν χειροποίητες, η ίδια έπαιζε με τις γεύσεις και το εγχείρημα πήγε καλά.

Σήμερα τι ξεχωρίζει η ίδια στη δουλειά της;
«Τα υλικά από διάφορα μέρη του κόσμου, το γεγονός ότι οι σοκολάτες είναι όσο το δυνατόν φρεσκότερες, καθώς και το ότι τις φτιάχνω για φίλους και γνωστούς. Ακόμα, το ότι μπορεί να δημιουργήσω μια σοκολάτα μόνο για ένα συγκεκριμένο άνθρωπο ή περίσταση – τύπου personalized gift. Έχει δημιουργήσει σοκολάτες κατά παραγγελία για Ελβετούς, Βέλγους αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών στη Μέση Ανατολή.

Insider’s city tip
«Να δοκιμάσετε Creme Brulee με συνοδεία φρούτων του δάσους στο εστιατόριο Κήπος του ξενοδοχείου Hyatt Regency, τιραμισού και τάρτα σοκολάτας στο Mare e Monti στο Πανόραμα και cheese cake στη Sugarella».

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.