Follow us

Μέλισσα: Ανακαλύψτε τα γλυκά μυστικά της

Ένα ζαχαροπλαστείο-κόσμημα, από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας, με γλυκά που θα σας ταξιδέψουν μέχρι το Παρίσι.

Μέλισσα: Ανακαλύψτε τα γλυκά μυστικά της

Το προφίλ


Η εμμονή μου με τη «Μέλισσα» ξεκίνησε περίπου πέντε χρόνια πριν. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την πρώτη γνωριμία, με τη μυρωδιά της καλής σοκολάτας να πλημμυρίζει τα ρουθούνια μου. Και η αλήθεια είναι ότι εδώ δοκίμασα γλυκά μοναδικά, ενός άλλου επιπέδου ζαχαροπλαστικής. Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις όταν μπαίνεις στη «Μέλισσα». Τα γλυκά; Τους κορμούς και τις τούρτες; Τη βιτρίνα με τα σοκολατάκια Valrhona; Τη γωνιά με τις μαντλέν;

Τα κουγκλόφ και τα άλλα γαλλικού τύπου συνοδευτικά του τσαγιού; Έχουμε συνηθίσει ν αγοράζουμε παρόμοιες απολαύσεις από ζαχαροπλαστεία στο Κολωνάκι ή στην Κηφισιά. Ποιος θα περίμενε ότι ένα ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι θα ήταν από τα ελάχιστα της Αθήνας με τέτοιας ποιότητας, γεύσης και αισθητικής γλυκά, φτιαγμένα από πανάκριβες πρώτες ύλες (αποκλειστικά σοκολάτα Valrhona, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, βιολογικό αλεύρι και γάλα αλλά και βούτυρο από τη Βρετάνη); «Έτυχε το μαγαζί να είναι εδώ και δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο. Δεν θέλουμε ν αυξήσουμε την παραγωγή, γιατί δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την ίδια ποιότητα. Έχουμε πελατεία απ όλη την Αθήνα» εξηγεί ο κύριος Μπιτσακτσής, ο ιδιοκτήτης.

Τα τελευταία χρόνια, η «Μέλισσα» συνεργάζεται με τη Valrhona και τον Γάλλο ζαχαροπλάστη της. Έτσι, εκτός από την πρώτη ύλη, οι συνταγές των σοκολατένιων γλυκών έρχονται από εκεί, ενώ το εργαστήριό της είναι από τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν στην Ελλάδα, με άψογες συνθήκες υγιεινής.

Μέλισσα: Ανακαλύψτε τα γλυκά μυστικά της

Τα γλυκά
Για τα Χριστούγεννα, θα βρείτε σοκολατένιους κορμούς σε πολύ πρωτότυπες συνταγές: με μπαχαρικά, ανανά, σοκολάτα φουντουκιού και αχλάδια σοταρισμένα σε γλυκό κρασί. Από τις φετινές δημιουργίες, ξεχωρίζει η τούρτα από ζαμπαγιόν γαλλικής σαμπάνιας, βάση από μπισκότο Madeleine και ganache από σοκολάτα manjari και μους από passion fruit και μάνγκο. Και φυσικά, ο κορμός με τρεις διαφορετικές σοκολάτες – σκέτη απόλαυση!

Η φετινή έκπληξη
Ο κορμός που έχει βάση μπισκότο, γέμιση από σοκολάτα γάλακτος jivara ανακατεμένη με cassis, ενώ καλύπτεται από μους λευκής σοκολάτας με ξύσμα από λεμόνι και κομματάκια από ζαχαρωμένη βιολέτα.

Για δώρο
Γλυκά που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι ο σοκολατένιος κύβος Valrhona που συσκευάζεται σ ένα υπέροχο κατακόκκινο κουτί –απόλυτη φινέτσα και γεύση– και τα σοκολατένια δεντράκια που έχουν αντί για μπάλες ξηρούς καρπούς.

Tip
Για τα κοκτέιλ πάρτι των ημερών, εδώ θα βρείτε δώδεκα διαφορετικές γεύσεις γλυκών που βγαίνουν καθημερινά σε γυάλινα μικρά ποτηράκια ή σε σφηνάκια. Στην όψη και τη γεύση, θυμίζουν… Παρίσι, ενώ δίνουν καταπληκτική εικόνα στον μπουφέ.

Μέλισσα: Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι (στάση μετρό Άγιος Αντώνιος), 2105711055, 2105759684.


Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.