Follow us

We all scream for ice cream!

Τρώγοντας ένα καλό σορμπέ είναι σαν να δαγκώνεις φρέσκο παγωμένο φρούτο. Άλλωστε, οι πρώτες ύλες είναι εκείνες που κάνουν όλη τη διαφορά στο καλό παγωτό. Κι επειδή εμείς λατρεύουμε τα γλυκά, φέτος ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε παγωτά από νωρίς για να σας προτείνουμε τα καλύτερα on time.

We all scream for ice cream!

Για το σπίτι


Καλοκαιρινά αρώματα
Η Kayak μάς εκπλήσσει συνεχώς με την πρωτοτυπία των γεύσεών της. Μερικούς μήνες πριν δοκίμασα το παγωτό Lemongrass. Δροσερό, πρωτότυπο, σούπερ! Πολύ πρόσφατα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής collection, έβγαλαν μια νέα άκρως πρωτότυπη γεύση: sorbet mango με γιασεμί και ginger – μείξη φρέσκου χυμού mango με φυσικό εκχύλισμα γιασεμιού, πασπαλισμένο με τη σωστή δόση φρεσκοτριμμένου ginger. Γλυκιά και πιπεράτη γεύση μαζί. Τολμήστε το (Κασσαβέτη 10 & Κυριαζή 40, Κηφισιά, 2108014329, Μύκονος, Θέση Ματογιάννια, και σε επιλεγμένα εστιατόρια και cafe΄s).

Τα πιο αγνά
Η Μέλισσα είναι από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Για τα γλυκά δεν το θα συζητώ καν – είναι θεϊκά. Αλλά και τα παγωτά δεν πάνε πίσω. Φτιάχνονται από βιολογικό γάλα και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, χωρίς χρωστικές και Ε. Στις καινούργιες γεύσεις η καραμέλα με καρύδι, το τριαντάφυλλο με τσάι, το κακάο με κόκκους σοκολάτας και το εκπληκτικό blueberry με βιολέτα (Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, 2105711055, 2105759684).

Καϊμάκ-au lait!
Αν το καϊμάκι δεν είναι φτιαγμένο από γάλα βουβαλιού, σαλέπι και μαστίχα Χίου, είναι απλά ένα ακόμα παγωτό κρέμα. Για πολλούς, το καλύτερο καϊμάκι στην πόλη θα το βρείτε στη Νέα Φιλαδέλφεια με κορυφαίοο τον Τίλλα (πλ. Ελ. Βενιζέλου 10, 2102511418). Βέβαια, το αυθεντικό έρχεται κατευθείαν από το πιο ξακουστό μπακλαβατζίδικο της Κωνσταντινούπολης, τον Gu¨llu¨oglu, στο Σύνταγμα (Νίκης 10, 2103213959) και στο Π. Φάληρο (Αγ. Αλεξάνδρου 5, Εμπορικό Κέντρο Φλοίσβος, 2109840373). Ντοντουρμά καϊμάκ (το καϊμάκι στα τούρκικα) θα βρείτε στον Γιώργο (2ας Μαΐου 14, Ν. Σμύρνη, 2109333088), που εξακολουθεί να το σερβίρει σε ποτήρι.

Παράδοση στη γεύση
Στο cafe΄-ζαχαροπλαστείο του Παπατσάκωνα τρεις γενεές –από το 1925–παρασκευάζουν παγωτά και γλυκά από φρέσκα υλικά στο εργαστήρι τους στη Βάρη. Δοκιμάζεις παγωτό μιλφέιγ και νιώθεις τα κομματάκια του φύλλου να κριτσανίζουν στο στόμα. Ωραιότατο και το παγωτό φιστίκι που η γεύση του ήταν απαράλλακτη με τα ψημένα, καραμελωμένα φιστικιά Αιγίνης. Δοκιμάστε και τη συνταγή του παππού Παπατσάκωνα: καϊμάκι με μαστίχα Χίου (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2108982286).

Πολύχρωμα παγωτίνια
Πυραυλάκι bitter σοκολάτας με γλασάζ bitter και κομμάτια αμυγδάλου, πυραυλάκι βανίλια Μαδαγασκάρης, ξυλάκι με σορμπέ μάνγκο, πυραυλάκι σορμπέ φράουλα με γλασάζ ροζ σοκολάτας και πολλές άλλες καλοκαιρινές γεύσεις και χρώματα. Τι θα διαλέξετε: ξυλάκι ή χωνάκι; Ένα μπουκέτο από πολύχρωμα υπέροχα παγωτά σε διάφορες γεύσεις που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου για το παγωτό του Γάλλου chef pa^tissier Alain Chartier (σύμβουλος παγωτού στα Fauchon του Παρισιού). Θα
τα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία Fresh.

Για τους άσπονδους φίλους σας!
Αν βλέπατε σε βαζάκι το παγωτό μουστάρδα της Τούλας, θα θέλατε να το δοκιμάσετε… με ψητό αρνί! Αλλά μην τρομάζετε, μόνο η όψη του είναι τέτοια. Η Τούλα έχει μια πατενταρισμένη ευρεσιτεχνία από το 1967 στο παγωτό μουστάρδα. Βέβαια μόνο το χρώμα είναι που δίνει το όνομα στο κατά τα άλλα παγωτό καραμέλα με την κριτσανιστή υφή. Δοκιμάστε το φυσικά για την εμπειρία, αλλά δοκιμάστε και το καταπληκτικό καϊμάκι. Οι γονείς των ιδιοκτητών φρόντισαν να μεταφέρουν το 1960 την παράδοση της Πόλης και τα παιδιά συνεχίζουν να τη διατηρούν (Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 2107218255).

Για μανιακούς του πάγου
Η Παγωτομανία έχει γίνει meeting point του Ψυρρή και κάθε... παγωτομανής που σέβεται τον εαυτό του την έχει επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά. Στην αρχή τα είχα περάσει για ιταλικά παγωτά. Μετά έμαθα ότι παρασκευάζονται εδώ. Από αγνά υλικά και σε πάνω από τριάντα γεύσεις. Από black forrest, ferrero και πανακότα μέχρι έξι διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας, μιλφέιγ και στρατσιατέλα αλλά και ό,τι πιο περίεργο φαντάζεστε. Όσο για το αγαπημένο μου;
Παγωτό φιστίκι με γεύση από πραγματικό φιστίκι Αιγίνης. Θα το βρείτε πλέον και στο Ναύπλιο (Tάκη & Αισώπου, Ψυρρή, 212103230001).

Παγωτό εκμέκ παρακαλώ!
Από συγκυρία μπήκα στον Πάνθεον, το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο στο Μαρούσι, και ανακάλυψα ένα παγωτό... εκμέκ. Δηλαδή ένα μαστιχωτό καϊμάκι που έφευγε σαν αέρας μες το στόμα κι έκρυβε στην καρδιά του κομμάτια από άπαιχτο εκμέκ. Συνδυασμός που αποκλείεται να σας αφήσει αδιάφορους (Ερμού 1, Μαρούσι, 2108067390)

Θα κάτσετε


The real thing
Στη Χαρά, η απόλαυση του παγωτού είναι σουρεαλιστική, αλλά αυθεντική. Στα παλιά τραπεζάκια στο τέρμα της Πατησίων, έξω από ένα «ηλικιωμένο» ζαχαροπλαστείο, τρως το ωραιότερο Σικάγο με παρφέ σοκολάτα της Αθήνας. Πλούσια σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, πραγματική σαντιγί, λιωμένη σοκολάτα και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Πρόκειται για εμπειρία. Μην τη χάσετε
(Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 2102287266, 2102015009).

Άλλο ένα Σικάγο
Το Aqua Marina είναι από μόνο του λόγος για να φτάσεις ως τη Βουλιαγμένη. Σικάγο με παρφέ σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ από εκείνα του παλιού καιρού. Μια υπέροχη γευστική και όσο ακριβώς πρέπει λιπαρή σοκολάτα, με ωραιότατο σιρόπι σοκολάτα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ίσως την καλύτερη σαντιγί που έχω δοκιμάσει σε ζαχαροπλαστείο (Πλ. Νυμφών, Βουλιαγμένη, 2108961214).

Το παγωτό των ξενύχτηδων
Ήταν το πρώτο φαστ φουντ που άνοιξε στη Γλυφάδα… μια αιωνιότητα πριν! Στο Queen έφαγα το πρώτο μου burger. Μετά ήρθε η περίοδος της βάφλας με παγωτό. Ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να σερβίρει τη χορταστική σε μάτια, στόμα και στομάχι waffle με παγωτό ψυγείου βανίλια, λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα ξηροκάρπια. Κι αν το Σάββατο σας πιάσει λιγούρα, θα το βρείτε ανοιχτό ακόμα και πολύ αργά το βράδυ (Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 2108980332, 2108980747).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.