Follow us

5 ζαχαροπλαστεία με vegan γλυκά για τις γιορτές

Ζαχαροπλαστεία με vegan γλυκά, που είναι ιδανικά για τις φετινές γιορτές, ακόμη και αν δεν είστε vegan...

5 ζαχαροπλαστεία με vegan γλυκά για τις γιορτές

Όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια ανοίγουν που ειδικεύονται στη vegan διατροφή, αφού τα οφέλη της για την υγεία είναι αρκετά. Ένα ωμοφαγικό γλυκό, μάλιστα, μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό με ένα «κανονικό», με τη διαφορά ότι σε αυτά τα επιδόρπια αντικαθίσταται η ζάχαρη από σιρόπι και χρησιμοποιούνται καρποί. Ακόμη και αν δεν είστε vegan, αξίζει να δοκιμάσετε τα παρακάτω γλυκά φέτος τις γιορτές.

#1 Vegan Fairies

Αν ψάχνετε raw vegan γλυκά, τότε στο “Vegan Fairies” θα βρείτε όλα όσα επιθυμείτε. Τα γλυκά τους δεν έχουν καθόλου επεξεργασμένο αλεύρι και ζάχαρη και χρησιμοποιούν ξηρούς καρπούς, χουρμάδες, σιρόπι αγαύης και σφένδαμου. Δοκιμάστε τσιζκέικ με κρέμα κάσιους και χουρμάδες και ξηρούς καρπούς στη βάση, μπάρες, energy balls, αλλά και bites με καρύδα και φυστικοβούτυρο.

Vegan Fairies | Ν. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία | 210 8070858

#2 Φύσις

Από τα πιο γνωστά καταστήματα, που παρασκευάζουν γλυκά χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και λακτόζη. Οι επιλογές τους στα vegan γλυκά είναι αρκετές, αφού θα βρείτε διάφορες πάστες, πανακότα, αλλά και μελομακάρονα με αγαύη χωρίς μέλι.

Φύσις | Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή | 2106090740
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι | 2114069267

#3 Fresh

Αρκετές επιλογές σε γλυκά χωρίς ζάχαρη και γλουτένη θα βρείτε και στα “Fresh”, αφού για τα φετινά Χριστούγεννα έχουν δημιουργήσει από τούρτες μέχρι μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας.

Fresh | Πατριάρχου Ιωακείμ 9 | 210 7293 453

#4 Slim Bites

Τα “Slim Bites” είναι γνωστά για τα ολιγοθερμιδικά γλυκά με στέβια, έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Στα καταστήματά τους θα βρείτε γλυκά, που δεν είναι παρασκευασμένα από έτοιμα μείγματα και είναι κατάλληλα για όλους, όντας και πιο υγιεινά. Δοκιμάστε τις μους, τα τρουφάκια, τις τούρτες, αλλά και τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων μελομακάρονα.

Slim Bites | Λεωφόρος Πεντέλης 59, Βριλήσσια | 210 6646716

#5 Smart Sweets

Με σλόγκαν “τα γλυκά που επιτρέπονται”, στο “Smart Sweets” θα βρείτε γλυκά αποκλειστικά με στέβια. Από κρέμες καρύδι, σοκολάτα και καρύδα συνδυασμένες με κόκκινα φρούτα, μέχρι σοκολατάκια, στο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε ενδιαφέρουσες επιλογές χωρίς ίχνος επεξεργασμένης ζάχαρης, ενώ παράλληλα μπορείτε να παραγγείλετε και τη δική σας τούρτα.

Smart Sweets | Παπανικολή 108, Χαλάνδρι | 21 0684 8002

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.