banner
banner
banner

5 τρόποι ν' απολαύσεις τα φρέσκα σύκα

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

5 τρόποι ν' απολαύσεις τα φρέσκα σύκα

Ντελικάτη φλούδα, μελωμένη  γλύκα, δυνατό άρωμα και τρυφερή υφή. Είτε μαύρα είτε άσπρα, τα φρέσκα σύκα είναι μια από τις μεγάλες ευτυχίες της εποχής.  Όπως όλα τα καλοκαιρινά φρούτα, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από λίγη ώρα στο ψυγείο για να αποδώσουν, ωμά και σκέτα, την καλύτερη γεύση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζουν ωραία με τυριά ή με αλλαντικά –χαμόν, προσούτο, λούζα, νούμπουλο. Μια μαρμελάδα με σύκα είναι ένας εύκολος τρόπος για να περάσουμε στο στάδιο της μαγειρικής μεταποίησης  του φρούτου και λίγο πιο δύσκολο είναι το συκαλάκι γλυκό, με καρπό που πρέπει να μαζευτεί στις αρχές που δένει. Αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε την δημιουργικότητά μας και να βάλουμε τα σύκα σε γλυκά και φαγητά, το αποτέλεσμα είναι γοητευτικό, υπό την προϋπόθεση πως θα εκθέσουμε τα ευαίσθητα φρούτα στη θερμότητα όσο γίνεται λιγότερο.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος