Μια από τις hot οινικές τάσεις είναι τα ροζέ κρασιά που παραπέμπουν στο στυλ της Προβηγκίας. Ήδη έχουμε δοκιμάσει αρκετές αξιόλογες ελληνικές προτάσεις, που αποδεικνύουν τον φρέσκο αέρα που πνέει στους εγχώριους οινοπαραγωγούς και τη συνεχή εξέλιξη των ντόπιων κρασιών.

Ένα κτήμα με μεγάλη πορεία και σημαντικές οινολογικές υπογραφές, το Gaia Wines, με οινοποιείο στο Κούτσι Νεμέας και στη Σαντορίνη, πρόσθεσε στη γκάμα του ένα τέτοιο κρασί, το 4-6h, ενισχύοντας τη ροζέ γκάμα του, μετά το διάσημο πλέον 14-18h. Με την ίδια φιλοσοφία, το νέο ανοιχτό ροζέ κρασί έχει πάρει το όνομα του από τον χρόνο που διαρκεί η παραμονή του μούστου με τα στέμφυλα. Η μικρότερη παραμονή, του έχει χαρίσει μια ιδιαίτερη φινέτσα και ένα μπουκέτο φρέσκων αρωμάτων.

Στη μύτη, για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν οι ζουμερές φράουλες και τα κεράσια, με μερικές δόσεις βοτάνων και γλυκόξινων εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι ανάλαφρο, με ωραία οξύτητα, νότες τριαντάφυλλου και κερασιού και γοητευτική επίγευση γεμάτη φρούτο. Το 4-6h είναι ένα κρασί που πάει πολύ με την εποχή και μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά πιάτα. Μερικοί ιδανικοί συνδυασμοί είναι με γεμιστά, όλα τα λαδερά, τα μακαρόνια με κιμά και για κάτι πιο γρήγορο και παρεΐστικο με μια πίτσα.

Αρχείο προτάσεων
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό