Σαντορίνη Αρτέμης Καραμολέγκος

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Σαντορίνη Αρτέμης Καραμολέγκος

Ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά οινοποιεία της Σαντορίνης τα τελευταία χρόνια έχει «φρεσκάρει» την εικόνα του και σημειώνει συνέχεια ανοδική πορεία. Τα κρασιά του έχουν ανανεώσει την εικόνα τους και έχουν ανεβάσει στροφές στην παραγωγική διαδικασία, συγκεντρώνοντας βραβεία.
Μια πολύ σημαντική τελευταία διάκριση έλαβαν πρόσφατα στην Prowein για την ετικέτα Σαντορίνη 2016. Το λευκό κρασί πήρε το «Χρυσό των Κριτών» ως το καλύτερο λευκό κρασί.
Πράγματι, η φετινή Σαντορίνη του οινοποιείου είναι στα καλύτερά της. Μετά από μια μικρή παραμονή, περίπου δυο μηνών στις οινολάσπες, εμφιαλώνεται και σερβίρεται δροσερό στους 8-10 βαθμούς. Η μύτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Παντρεύει νότες φρούτων εσπεριδοειδών και αχλαδιού με λουλουδάτες νύξεις σε ένα ελκυστικό φόντο τσακμακόπετρας. Το στόμα είναι πληθωρικό και συγχρόνως φινετσάτο, με καλή οξύτητα, που το πριμοδοτεί με φρεσκάδα και μεγάλη επίγευση. Δοκιμάστε το σίγουρα με λιπαρά ψάρια ή τηγανιτά και φροντίστε να κρατήσετε μερικές φιάλες για παλαίωση, αξίζει!

Αρχείο προτάσεων
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό