Γλυκά με αχλάδια

Άρτεμις Τζίτζη 12/09/2019

Μπορεί αυτήν την εποχή τα σταφύλια και τα σύκα να τα επισκιάζουν, τα αχλάδια όμως με το λεπτό άρωμα, την εκλεπτυσμένη “δροσερή” γεύση και την ενδιαφέρουσα κοκκώδη υφή, είναι πραγματικά η πριγκιπική παρουσία του φθινοπώρου.
Δεκάδες είναι οι ποικιλίες, που έχουν αναπτύξει σήμερα οι γεωπόνοι, αλλά αυτές που βρίσκουμε πιο συχνά στα ράφια είναι τα κρυστάλλια και οι κοντούλες με το καταπληκτικό άρωμα, τα Williams, τα Πασά Κρασάνα. Ακόμα κι αν μας φαίνονται κάπως σκληρά στην αφή, ωριμάζουν πολύ καλά, υπό την προϋπόθεση πως δεν έχουν κοπεί πρόωρα. Θα τα βρούμε φρέσκα μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη.
Τα φρέσκα αχλάδια ταιριάζουν ωραία με τα μπλε τυριά και τις πράσινες σαλάτες -ιδιαίτερα με πικρά λαχανικά όπως τα αντίβ και τα σγουρά αντίδια. Δίνουν επίσης πολύ φίνα γλυκά και επιδόρπια και κάνουν εξαιρετικό ζευγάρι με το γλυκό κρασί.
Κάποιες γλυκές συνταγές με αχλάδια, ό,τι πρέπει για να σιγοντάρουν τον καφέ, το τσάι ή σαν επιδόρπιο έπειτα από ένα καλό γεύμα, είναι και αυτές που σας προτείνουμε παρακάτω.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος