Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Άρτεμις Τζίτζη 30/08/2019

Η παραδοσιακή ταβέρνα στο ισόγειο του ξενώνα "Γαλαξίας" προσφέρει σχεδόν το πανόραμα της μετσοβίτικης και γενικότερα της ηπειρώτικης κουζίνας: χειροποίητες πίτες, τραχανάς, κεφτέδες με πράσα, γίδα βραστή, κυνήγι, αλλά και το περίφημο μετσοβίτικο κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Από το 1987, που ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα και μέχρι σήμερα, μαγειρεύει η άξια μαγείρισσα κ. Ελένη Μαυρογεώργου κι αυτό κάτι λέει για τη σταθερότητα της γεύσης και της ποιότητας του φαγητού. Πολύ καλής ποιότητας ντόπια κρεατικά, και μια συλλογή με όλα τα μετσοβίτικα τυριά, που συμπληρώνουν το μενού. Η αφοσίωση της ταβέρνας στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας εκφράζεται και στη φροντισμένη wine list, που περιλαμβάνει όλα τα κρασιά του μετσοβίτικου οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το χειμώνα, τα τραπέζια στρώνονται γύρω από το τζάκι, στη σάλα με τη ρουστίκ διακόσμηση, ενώ ο κατάλογος εμπλουτίζεται με κυνήγι και πιάτα με άγρια μανιτάρια.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen