Γλυκά με φρέσκα σύκα

Άρτεμις Τζίτζη 29/08/2019

Είμαστε περικυκλωμένοι από σύκα. Αυτό σημαίνει πως τελειώνει το καλοκαίρι; Όχι, σημαίνει πως μπαίνουμε στη δεύτερη, ώριμη φάση του, που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβρη και τα σύκα είναι, απλώς, ο ακαταμάχητος αγγελιοφόρος της. Η μικρή διάρκεια της παρουσίας τους,  ο μύθος τους, που τα θέλει να έχουν  αφροδισιακές ιδιότητες, η γλυκύτητά τους και το απαλό, χαρακτηριστικό άρωμά τους, τα κάνει ιδανικά για να τρώγονται φρέσκα. Το ότι διατηρούνται θαυμάσια όταν ξεραθούν, είναι μια άλλη γαστρονομική -χειμωνιάτικη- ιστορία.
Κατά την άποψή του, η χρήση των σύκων στη ζαχαροπλαστική αποδίδει τα μέγιστα, όταν συμπορεύονται με τις διάφορες παρασκευές ωμά και όχι ψημένα. Έτσι, πλουτίζουν με τον πιο ατόφιο τρόπο οποιαδήποτε γλυκό, το κάνουν πολυτελές και ταυτόχρονα του δίνουν μοναδική φρεσκάδα.
Οι συνταγές που ακολουθούν βασίζονται ακριβώς σε αυτό το τέμπο. Αρωματίζονται με μπαχαρικά, πλουτίζονται με σοκολάτα, περιλούονται με καραμέλα, αλλά, τα σύκα μένουν αμαγείρευτα, άψητα, με τη φλούδα τους, για να  υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, όλο φρεσκάδα και γλύκα, ακόμα και στο τραπέζι.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος