Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Άρτεμις Τζίτζη 24/01/2020

Η νεαρή ηπειρώτισσα σεφ Γλυκερία Λάππα αγαπάει την ντόπια γαστρονομία και τα υλικά της (μανιτάρια, χοιρινό, τραχανά, πέστροφες, αρνί, τα διάσημα τυριά της περιοχής) και τα ενσωματώνει αρμονικά στο μενού, που ετοιμάζει για το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο ξενοδοχείο "Grand Forest Metsovo Resort”, στο Μέτσοβο.

Η κουζίνα της αξιοποιεί το εδεσματολόγιο της περιοχής -πίτες, σούπες, κρέατα στη σούβλα- και το αποδίδει με κομψότητα και τεχνική γνώση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά πιάτων, που φέρουν τη σφραγίδα της ηπειρώτικης κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως προσεκτικά στις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Η σεφ, μετά τις σπουδές της, έχει εργαστεί σε πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, καθώς και σε εστιατόρια στη Σύρο και στην Αθήνα.

Εκπληκτική η θέα από τη σάλα του εστιατορίου, που παίρνει τ’ όνομά του από το υψόμετρο όπου βρίσκεται το resort, στις κορυφογραμμές της Πίνδου και στο Μέτσοβο και φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του γνωστού γραφείου 3SK Στυλιανίδης, όπως και ολόκληρο το resort.

"Metsovo 1350m" (ξεν. "Grand Forest Metsovo") Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α Ανηλίου, Μέτσοβο, 26560/29001-4

Updated: 24/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/08/19
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen