Αρνί και κατσικάκι για τον Δεκαπενταύγουστο

Άρτεμις Τζίτζη 12/08/2019

Κατ' αναλογία με το Πάσχα της Άνοιξης, έτσι και ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του Καλοκαιριού, γιορτάζεται στο τραπέζι με κρέας, και κυρίως με αρνί ή κατσίκι, δηλαδή τα κρεατικά που σημαδεύουν την ελληνική κουζινική παράδοση κατά το ηλιόφωτο πρώτο μισό του χρόνου μέχρι να αναλάβει τα ηνία το χοιρινό, που σημαίνει τον χειμώνα.

Ο φούρνος φαίνεται να είναι ο πιο αγαπημένος τρόπος, αλλά και η κατσαρόλα έχει τους δικούς της πολλούς οπαδούς. Το γεμιστό αρνί ή κατσίκι πάλι, σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι η γαστρονομική σφραγίδα της ημέρας και εφόσον η παρέα είναι μεγάλη και βάλουν όλοι ένα χεράκι, ομολογώ πως δεν έχει αντίπαλο. Αν, πάλι, δεν είσαστε για πολλά-πολλά και η σχάρα είναι το καλύτερό μας -και το γκριλ μια χαρά είναι-παϊδάκια, κοψίδια, μια ολόκληρη συκωταριά στα κάρβουνα, φτιάχνουν κατάσταση παρεΐστικη με γεύση που καλύπτει σχεδόν το 100% των κρεατοφάγων της χώρας.

Οι συνταγές που ακολουθούν είναι ένα ελάχιστο δείγμα της τεράστιας συλλογής ανάλογων συνταγών, που φιλοξενεί το σάιτ μας.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen