Μαγειρεύουμε με το Απόμερο της Καρδίτσας

Άρτεμις Τζίτζη 08/08/2019

Είναι το πιο ονομαστό εστιατόριο στην Καρδίτσα –και όχι μόνο, αφού εδώ γίνονται τα επίσημα γεύματα των γύρω περιοχών, ενώ υπάρχουν πελάτες, που έρχονται και από τους γειτονικούς νομούς. 

Σε μια όμορφη σάλα με τζάκι και ξύλινη οροφή, και για το καλοκαίρι  σε ένα καταπράσινο κήπο με τραπέζια, που στρώνεται με χρωματιστά σερβίτσια, η κυρία Τασούλα Κουφοπούλου τιμάει τα τοπικά μαγειρευτά, πλουτίζοντας τα πιάτα με τις δικές της, ευφάνταστες πινελιές. Η φιλοσοφία του μαγαζιού επικεντρώνεται στα τοπικά υλικά -άλλωστε έχουν το δικό τους μποστάνι-, με τις πίτες με ένα αέρινο φύλλο (γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα γλυκιά και αλμυρή, κρεατόπιτα) στην πρώτη γραμμή. 

Η κυρία Τασούλα έστησε το “Το Απόμερο” πριν 24 χρόνια μαζί με τον σύζυγό της Βαγγέλη (που έχει αναλάβει τα ψητά κρέατα στη σχάρα), όταν άφησε την εργασία της ως δημόσιος υπάλληλος για να αφοσιωθεί στην οικογένεια. Τραπεζομάντηλα με κοφτό κέντημα, κολλαριστές πετσέτες, βάζα με φρέσκα λουλούδια, θερμή ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

Κίτρους Επισκόπου 47, Καρδίτσα, 24410/70793, Facebook




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen