Μαγειρεύοντας με ούζο!

Άρτεμις Τζίτζη 07/08/2019

 

Δεν μαγειρεύουμε συχνά με ούζο. Όμως, η γλυκανισάτη, λεπτή γεύση του, χαρίζει δροσιά και κομψότητα σε πολλά πιάτα και ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, το αρνί, το χταπόδι, το ψάρι, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα. Μην φοβηθείτε την ντομάτα, κάνει καλό ντουέτο με το ούζο και χρησιμοποιείστε ξερά ή φρέσκα βότανα, καθώς και ξύσμα λεμονιού για να δώσετε ένταση.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι κλασικό, ας πούμε ένα λεμονάτο κρεατικό, χρησιμοποιώντας ούζο αντί για λευκό κρασί στο "σβήσιμο" και θρούμπι μαζί με γλυκάνισο ή μαραθόσπορο  για άρτυμα, έχετε μια πολύ ανάλαφρη καλοκαιρινή εκδοχή. Διαχρονική παραμένει η συνταγή για ζυμαρικά με μύδια και ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και το σαγανάκι με γαρίδες με ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen