Συνταγές από το εστιατόριο Παράγκα στη Ρόδο

Άρτεμις Τζίτζη 01/08/2019

Μια από τις ελάχιστες ταβέρνες του νησιού, όπου μπορείς να απολαύσεις την παραδοσιακή τοπική ροδίτικη κουζίνα είναι η "Παράγκα" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019), στην είσοδο του χωριού Απόλλωνα, στο κέντρο της ορεινής Ρόδου, σε υψόμετρο 300 μ., με καταπράσινη θέα το καλοκαίρι από τη μεγάλη σκεπαστή αυλή σε πεύκα, κυπαρίσσια και ελαιώνες και τον χειμώνα στον εσωτερικό χώρο με ρουστίκ διακόσμηση.

O Γιάννης Ευθυμίου

O Γιάννης Ευθυμίου

Στους 4 ξυλόφουρνους που διαθέτει, το "μαγειροτεχνείο", όπως ονομάζει την ταβέρνα του ο  Γιάννης Ευθυμίου, ετοιμάζει μια ολόκληρη σειρά από ροδίτικες σπεσιαλιτέ με εξαιρετική τέχνη και ακαταμάχητη γεύση, όπως γίδα  στιφάδο, "καπαμά", δηλαδή κατσίκι ή αρνί γεμιστό, ψημένο στον ξυλόφουρνο μέσα σε πήλινο σκεύος, μάγουλα βοδινού στη γάστρα, πιταρούδια με κολοκάσι και ρεβίθια, υπέροχο ζυμωτό ψωμί και πολλά άλλα. Κρασί από τα τοπικά οινοποιεία και ωραία γλυκά του κουταλιού από τη μαμά του Γιάννη.

"Παράγκα", Απόλλωνα, Ρόδος, 2246 091247, 6946287309,  www.paraga-apollona.gr




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen