5 διάσημες σάλτσες με ντομάτα

Άρτεμις Τζίτζη 25/06/2019

Χωρίς αμφιβολία, η ντομάτα είναι η βασίλισσα του καλοκαιριού. Η σάλτσα ντομάτα, όμως, φτιαγμένη με τις ώριμες κόκκινες ντομάτες, είναι η κορωνίδα των καλοκαιρινών μαγειρευτών. Και όχι πως η ελληνική κουζίνα δεν έχει τις δικές της κόκκινες σάλτσες. Τις έχει και είναι μια χαρά. Παγκόσμιο γαστρονομικό φετίχ πάντως, ας το παραδεχτούμε, είναι οι ντοματόσαλτσες της Ιταλίας. Πέρα από την απλούστατη και all time classic Ναπολιτάνα, έχουμε τη marinara, την καυτερή, επιθετική arabiata, την πικάντικη amatriciana… Ανάμεσα στις συνταγές που προτείνουμε παρακάτω, θα βρείτε και μια ιταλοαμερικάνικη με βότκα και κρέμα γάλακτος, καθώς και μια ισπανική -για την ακρίβεια από την Καταλονία-, τη romesco, που ειναι μια καταπληκτική συνταγή, κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και άλειμμα, που πηγαίνει με όλα και δίνει σε όλα μια απαράμιλλη γευστική ζωντάνια.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen