Άλλο η salsa, άλλο η σάλτσα!

Άρτεμις Τζίτζη 28/06/2019

Τι είναι η salsa; Είναι μια γαρνιτούρα, ένα συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, θαλασσινά ή ψάρια. Η προέλευσή της ανιχνεύεται στη μεξικάνικη και στην Tex Mex κουζίνα και παίρνει το όνομά της (ίδιο με τον χορό salsa) από τα ζωηρά χρώματα, τις δυνατές γεύσεις και τους παιχνιδιάρικους συνδυασμούς των υλικών. Η βασική και πιο γνωστή συνταγή περιλαμβάνει ντομάτα, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά. Οι συνταγές που δίνουμε εδώ, φτιάχνονται με τα λεγόμενα "τροπικά" φρούτα: λαμπερά, ζουμερά, αρωματικά, φέρουν τη σφραγίδα του καλοκαιριού και χαρίζουν στα κρεατικά και στα ψαρικά που συνοδεύουν, δροσιά και αρώματα. Ετοιμάστε τη salsa την ώρα που πρόκειται να τη σερβίρετε, για να απολαύσετε στο μέγιστο τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen