Semifreddo: μεταξύ παγωτού και γλυκού

Άρτεμις Τζίτζη 20/06/2019

Το semifreddo (σεμιφρέντο) είναι ένα υπέροχο γλυκό της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και σημαίνει μισοπαγωμένο. Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα στο παγωτό και στη μους και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να φτιαχτεί, αλλά κυρίως η εξοικείωση με την τεχνική του μπεν μαρί, της μαρέγκας και της σαντιγί.
Κάποιες συνταγές απαιτούν τη δημιουργία μιας κρέμας στο στιλ της créme anglaise, που φτιάχνεται με κρόκους και καυτή κρέμα γάλακτος ή γάλα -εδώ θα βρείτε μια ωραία συνταγή που χρησιμοποιεί zabaglione, την ανάλαφρη ιταλική κρέμα-σάλτσα με γλυκό κρασί. 
Όλα τα semifreddo, όμως, έχουν σαν βάση τη μαρέγκα -κάποιες φορές την ιταλική μαρέγκα, δηλαδή τα ασπράδια "ζεματίζονται" με καυτό σιρόπι- και την σαντιγί, αφού ο αέρας που περιέχουν τα κάνει ανάλαφρα. Η βελούδινη υφή του semifreddo οφείλεται στα πολλά λιπαρά (κρέμα γάλακτος) μια "θυσία”, που δέχονται ευχάριστα οι οπαδοί του, αφού τους αποζημιώνει με την ευκολία της ετοιμασίας και τη μεγάλη ποικιλία των αρωμάτων και των γεύσεων που μπορεί  να δεχτεί.
Τέλος, το semifreddo μπορεί να απλωθεί επάνω σε μια βάση από κέικ ή σε μια βάση σαν αυτή του τσιζκέικ για να δημιουργηθούν εντυπωσιακά γλυκά τύπου τούρτας, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα τώρα το καλοκαίρι.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος