Μαγειρεύουμε θαλασσινά με το Karabourno της Θεσσαλονίκης

Άρτεμις Τζίτζη 13/06/2019

Μια μικρή συλλογή από θαλασσινές συνταγές του καλοκαιρινού του μενού μας παραχώρησε το εστιατόριο Karàbourno στη Θεσσαλονίκη. Το εστιατόριο βρίσκεται στην τεράστια αυλή του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, σε έναν χώρο όπου καθόλου δεν περιμένεις να σερβίρεται θαλασσινή κουζίνα.
Ο σεφ Μανώλης Αντωνακάκης, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Σάββα Δαμιανίδη, δημιουργεί απλές συνταγές, που ποντάρουν στη φρεσκάδα των υλικών -τα ψάρια έρχονται από την Αλόννησο και τη Χαλκιδική-, και αποκτούν ενδιαφέρον με δημιουργικές πινελιές και απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών από το μαγειρικό team. Ψηλοτάβανη η σάλα, με θερμή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ανοιχτή κουζίνα, μεγάλες τζαμαρίες που "δίνουν πάσα" για χάζι και τραπεζάκια έξω. Ανοίγει από το πρωί για ούζο και συνεχίζει όλη την ημέρα, μέχρι αργά το βράδυ.

Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη, 2310 475 444, Fb: Κarabourno




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen