Πολύχρωμες, πρωτότυπες σαλάτες

Ένα σωρό φρέσκα λαχανικά μας περικυκλώνουν, ο καιρός φαίνεται πως πήρε την απόφαση να συμπορευτεί με το ημερολόγιο και η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι σαλάτες αρχίζουν να μπαίνουν σε σταθερή βάση στην ατζέντα μας. Πιο πολύπλοκη ή πιο απλή, πιο κοντά στις ευρωπαϊκές γαστρονομικές μας συνήθειες ή σε ασιατικούς δρόμους, ό,τι υλικό κι αν αποφασίσουμε να παντρέψουμε μέσα στη σαλατιέρα, ο γάμος θα είναι καλός, φτάνει να κρατήσουμε μέτρο στην ποσότητα της σάλτσας και στα αρτύματα. Μια σίγουρη μέθοδος, πάντως, είναι η σχετικά μεγάλη ποσότητα λαχανικών, πράσινων και άλλων κηπευτικών και περίπου στο ⅓ αυτής της ποσότητας τα υπόλοιπα υλικά -κρέας, αλλαντικά, τυρί, ψαρικά.
 Όσον αφορά τη σάλτσα, από το απλό λαδόξυδο ή λαδολέμονο, τη ρίγανη και τα φρέσκα βότανα μέχρι τα διάφορα πέστο και τις ασιατικές σάλτσες, όλα ταιριάζουν, ανάλογα με τον ιδιαίτερο τόνο, που θέλουμε να δώσουμε στη δημιουργία μας.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen