Μαγειρεύουμε με το εστιατόριο The Aficionados

Άρτεμις Τζίτζη 14/05/2019

Kαι μόνο η αρχιτεκτονική του κτιρίου, όπου στεγάζεται το εστιατόριο, είναι λόγος για να σου κινήσει το ενδιαφέρον. Η πανέμορφη τριώροφη art deco βίλα, ανακαινισμένη από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Δήμου, διακοσμείται στο εσωτερικό σε εκλεπτυσμένο στιλ με μοντέρνο και πολλές φορές ανατρεπτικό design και σφραγίζεται από το προσωπικό γούστο δύο Θεσσαλονικέων ευζωιστών, της Μαριαλένας Μηλιαρά και του Σπύρου Συμεωνίδη.
Η τεράστια κάβα δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στη σαμπάνια και στους αφρώδεις οίνους και θα μπορούσε να ανήκει άνετα σε τριάστερο εστιατόριο.Το μενού που προτείνει ο σεφ Γιάννης Φυντάνης (ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου το 2019), εκφράζει την ελληνικότητά του εντάσσοντας στα εδέσματα πολλά χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα, αλλά φλερτάρει ελεύθερα με τεχνικές και συνδυασμούς υλικών της ευρύτερης κουζίνας της βορειοδυτικής Μεσογείου, φιλοξενώντας πιάτα κομψά και ανάλαφρα.

Ο θεσσαλονικιός σεφ έχει εργασθεί σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας με τα κορυφαία ονόματα του χώρου, καθώς και σε εστιατόρια του εξωτερικού στη Γαλλία, στην Καραϊβική και στο εστιατόριο “Domestic” (1* Michelin) στη Δανία.
Οι συνταγές που μας παραχώρησε μπορούν να ετοιμασθούν από όλους εμάς τους οικειακούς μάγειρες αρκεί να ακολουθήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες για την εκτέλεσή τους.

Ν. Πλαστήρα 105,  Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310/434290, www.theaficionados.gr 




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen