Συνταγές του Απόστολου Αλτάνη από την “Αμβροσία”

Άρτεμις Τζίτζη 09/05/2019

Η ελληνικότητα του Ambrosia, του κεντρικού εστιατορίου του πολυτελούς ξενοδοχείου Hyatt, δηλώνεται από την πρώτη στιγμή, με την ανοιχτή κουζίνα και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ο πολυβραβευμένος executive chef Απόστολος Αλτάνης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Ambrosia και Χρυσός Σκούφος για το εστιατόριο Alfredo’s) εμπνέεται  από την πλούσια παρακαταθήκη της γευστικής ελληνικής παράδοσης, δίνοντας νέα πνοή σε πολυαγαπημένα πιάτα αναφοράς. 
Χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά βότανα, χρησιμοποιούνται με ευρηματικότητα από τον σεφ σε πιάτα που κρατούν την επαφή τους με τις ρίζες ενώ ταυτοχρόνως είναι ευπρόσδεκτα από τη σύγχρονη γεύση.

Ο σεφ Απόστολος Αλτάνης

Ο σεφ Απόστολος Αλτάνης

Eντυπωσιακή η κομψή ψηλοτάβανη σάλα, που φθάνει τα 7 μέτρα, με μεγάλα παράθυρα, που ανοίγουν σε δροσερή βεράντα, τον χώρο όπου λειτουργεί το καλοκαίρι το εστιατόριο, προσφέροντας μια συναρπαστική open air γαστρονομική εμπειρία, με θέα στον καταπράσινο κήπο, τον καταρράκτη και την εξωτερική πισίνα.
Οι συνταγές, που μας παραχώρησε ο σεφ, χρωστάνε τη μοναδική νοστιμιά τους στον σοφό συνδυασμό των πιο απλών και γνωστών ελληνικών προϊόντων και στον επιμελημένο χειρισμό τους, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η γεύση και το άρωμά τους. Ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες της εκτέλεσης κάθε συνταγής, θα επιτύχουμε τη δημιουργία ενός γευστικότατου εδέσματος με την υπογραφή του ταλαντούχου Απόστολου Αλτάνη.

Διεύθυνση: 13ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Περαίας, ξεν. «Hyatt Regency Thessaloniki» (2310/401234, 2310/401418




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen