Χορτοφαγικά μπέργκερς

Άρτεμις Τζίτζη 09/05/2019

Είναι καταχρηστική η οικειοποίηση της λέξης μπέργκερ για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το γνωστό πλακουτσωτό και παγκοσμίως αγαπητό παρασκεύασμα από κιμά; Ίσως και να είναι. Εδώ, όμως, δεν πρόκειται να στήσουμε δικαστήριο με θέμα την ορθότητα της ονομασίας των συνταγών που σας προτείνουμε για μπέργκερς  με βάση διάφορα όσπρια. Κοινός παρανομαστής των μπέργκερς από κιμά και των μπέργκερς από όσπρια είναι πως και τα δύο είδη περιέχουν μεγάλη ποσότητα από πρωτεΐνες -φυσικά οι πρωτεΐνες από όσπρια είναι φυτικές- και ακόμα, είναι και τα δύο πυκνά και χορταστικά.
Βασική διαφορά, είναι ότι τα μπέργκερ από όσπρια δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά αλλά ελαιόλαδο (τα μπέργκερ από κιμά, σύμφωνα με την ορθόδοξη πρακτική περιέχουν γύρω στα 45% λιπαρά). Τα αρωματικά βότανα, τα μπαχαρικά και κάποιες φορές το τυρί στη ζύμη τους, τους δίνει μεγάλη νοστιμιά, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με όποια σάλτσα και όποια λαχανικά θέλουμε και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψωμάκι, από τα κλασικά με ζύμη για μπριός μέχρι ψωμάκια ολικής αλέσεως ή ψωμάκια από καλαμπόκι.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen