Μαγειρεύουμε με τη “Μασσαλία” της Θεσσαλονίκης

Άρτεμις Τζίτζη 03/05/2019

Eίναι πολύ δημοφιλές μεζεδοπωλείο η “Μασσαλία”. Τόσο για τους μεζέδες της, που είναι και το κεντρικό θέμα του μενού, όσο και για τα πολλά, καλοφτιαγμένα πιάτα της, που εκτείνονται πολύ πέρα από τους απλούς μεζέδες. Η σάλα είναι απλή, με φιλική ατμόσφαιρα, που θυμίζει παλιά ταβέρνα και η θέση του μαγαζιού πάνω από τα ανατολικά τείχη της πόλης, λίγα μέτρα από τον αρχαίο ιππόδρομο και την ιστορική «Ιωαννίδειο Σχολή», το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο που ιδρύθηκε στην πόλη επί Τουρκοκρατίας, προσθέτει στην ατμόσφαιρα.

Το μενού, που έχει φτιάξει ο έμπειρος executive chef Γιώργος Βαγιωνάς, περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά από μαγειρευτά πιάτα, με βάση την ελληνική κουζίνα και αρκετές δόσεις από υλικά και τεχνικές της Μεσογείου. Ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου καταλαμβάνουν τα κρεατικά, ανάμεσά τους και προτάσεις με dry aged ελληνικές ράτσες. Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο νεαρός σεφ Γιώργος Αβρατόγλου, με γερή δωδεκαετή πείρα σε premium ξενοδοχεία αλλά και σε εστιατόρια και μεζεδοπωλεία της πόλης.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen