Γλυκά ρολά

Άρτεμις Τζίτζη 28/04/2019

Υποτίθεται πως η Μαρία Αντουανέτα είχε πει “αν δεν έχουν ψωμί ας φάνε παντεσπάνι”, όταν πληροφορήθηκε ότι οι παριζιάνοι είχαν ξεσηκωθεί με αίτημα το “ψωμί”. Αν και μάλλον πρόκειται για ιστορικό ανέκδοτο, το παντεσπάνι για πολλά χρόνια ταυτιζόταν με το σπάνιο και το εξαιρετικό. Στην πραγματικότητα είναι ένα εύκολο και αφράτο κεκοειδές παρασκεύασμα, που έχει πολλά αβγά, λίγο αλεύρι και μια καλή δόση ζάχαρη. Κάποιοι προσθέτουν και βούτυρο. Ουδείς λόγος να βαρύνει κάτι που η αφρατοσύνη του είναι μείζον πλεονέκτημα. Με το παντεσπάνι γίνονται κατ΄εξοχήν τα γλυκά ρολά, όπως αυτά που θα προτείνουμε εδώ αλλά και οι τούρτες. Απλώς κόβουμε στα τρία το παντεσπάνι και βάζουμε ανάμεσα στις φέτες την κρέμα που θέλουμε. Μετά, στολίζουμε κατά το γούστο μας, όπως και στα ρολά.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος