Ξεχωριστά ανοιξιάτικα πιάτα από το Dome Real Cuisine

Άρτεμις Τζίτζη 23/04/2019

Δυνατές γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με τα επιλεγμένα κρεατικά σε πρώτο πλάνο, ένα ωριμαντήριο που δεσπόζει στην σάλα του εστιατορίου για το σίτεμα, ψήσιμο σε μαντεμένιο φούρνο με βιολογικά κάρβουνα ελιάς. Αυτά τα λίγα είναι αρκετά για να δώσουν το στίγμα του πολύ καλού εστιατορίου “Dome Real Cuisine” (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) στο ξενοδοχείο «Nikopolis» στη Θεσσαλονίκη. Στα συν, η μοντέρνα αισθητική της σάλας, όπου κυριαρχούν τα εντυπωσιακά φωτιστικά και η υπέροχη θέα στην τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου.

Ο έμπειρος σεφ Στέφανος Σταμίδης, σπούδασε από πολύ μικρός μαγειρική στη Θεσσαλονίκη και στη Μόντενα και εργάστηκε στις κουζίνες πολλών εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πιστεύει στις καθαρές γεύσεις, που εκφράζουν την κουλτούρα του τόπου και στη συνεχή αναζήτηση των εξαιρετικών πρώτων υλών. Οι δημιουργίες του είναι ευρηματικές και υπέροχα νόστιμες, και συνδυάζουν αρμονικά τεχνικές και υλικά, δίνοντας έμφαση σε τοπικά προϊόντα και τοπικά εδέσματα.
Έχοντας εντυπωσιαστεί από την ικανότητά του να συνδυάζει τολμηρά τα πιο καθημερινά υλικά με το κρέας, του ζητήσαμε να μας παραχωρήσει συνταγές έξω τα καθιερωμένα, για να να δώσουμε στο πασχαλινό τραπέζι έναν διαφορετικό, γκουρμέ, αλλά απολύτως ελληνικό τόνο. Σίγουρα θα τις απολαύσουμε.

Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki»,  Θεσσαλονίκη, 2310/401092 https://www.facebook.com/DomeRealCuisine/
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen