Αλλιώτικες πασχαλινές συνταγές από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Άρτεμις Τζίτζη 23/04/2019

Πολυδιάστατη και πασίγνωστη παρουσία η Μυρσίνη Λαμπράκη στον χώρο της μαγειρικής και της συγγραφής γαστρονομικών βιβλίων (το βιβλίο της “Τα Χόρτα” είναι πλέον κλασικό) δημοσιογραφούσε για χρόνια περί της κουζινικής και μαγειρικής τέχνης και έχει παρουσιάσει τρεις εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Όλα αυτά, όμως, δεν της έφτασαν. Κάθισε και πάλι στα θρανία, μαθήτευσε σε σχολή κρεοπωλών και απεφοίτησε αριστεύσασα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, τα εφόδιά της με σεμινάρια και stage κοπής και διαχείρισης κρέατος και τεχνικών ψησίματος σε κρεοπωλεία και εστιατόρια στη Σκωτία και στην Αγγλία, ενώ από τον προπερασμένο Μάρτιο εκπροσωπεί την Ελλάδα στο World Barbeque Assosiation (Παγκόσμιος Οργανισμός Μπάρμπεκιου).

Αιτία, το κρέας -το αντικρυστό, το οφτό, η πυρά γενικά- που μίλησε δυνατά στην κρητικιά της ψυχή. Το project #γραφουμεχιλιομετραστοκρεας/meat and grill stories, τα pop up εστιατόρια, τα σεμινάρια και το ψήσιμο του κρέατος με όλους τους τρόπους, παραδοσιακούς και πιο σύγχρονους, είναι η αποκλειστική της απασχόληση: αντικριστό, assado, low & slow, ταντούρι, κρεμαστές μαντεμένιες γάστρες, περιστρεφόμενες σούβλες, barbaquoa και, φυσικά, οι κλασικές σχάρες και σούβλες.

Της ζητήσαμε δοκιμασμένες συνταγές, έξω από την κλασική σούβλα και το ψητό στον φούρνο. Κάτι αλλιώτικο και εντυπωσιακό, που να μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας και η γεύση του να μείνει αξέχαστη μέχρι, ας πούμε, το επόμενο Πάσχα… Μαρινάδες, μπαχαρικά, και λίγη προσοχή στους χρόνους ψησίματος χρειάζεται για την επιτυχία τους. Μόνο.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen