Μαγειρεύοντας θαλασσινά με το Grada Nuevo

Άρτεμις Τζίτζη 22/04/2019

Από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα στη Θεσσαλονίκη, το “Grada Nuevo” (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) γράφει ιστορία εδώ και 23 χρόνια, διατηρώντας τη φήμη του και ανεβάζοντας τον πήχη σε νοστιμιά κάθε χρόνο. Ψυχή του μαγαζιού, ο Απόστολος Ρήγας, που μεταξύ άλλων, καθοδηγεί τους επισκέπτες για το wine pairing του γεύματος, από την πολύ καλή λίστα κρασιών.
Η κομψότητα και το μοντέρνο ύφος του εστιατορίου του δίνει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ενώ τα πιάτα που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, τιμώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύουν εμπνευσμένα την εξαιρετική πρώτη ύλη. “Υπεύθυνες” για το ωραίο φαγητό, οι μαγείρισσες Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου, με δημιουργίες που ανταγωνίζοντα ισάξια τις δημιουργίες οποιουδήποτε καλού εστιατορίου ψαριού στη Μεσόγειο.  Το στιλ της κουζίνας θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις “νόστιμη απλότητα” και εστιάζει στην ανάδειξη της καθαρής γεύσης των φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών, που τονίζονται με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Οι συνταγές που μας εμπιστεύθηκε το Grada Nuevo είναι πρωτότυπες, θα προσθέσουν μια λουσάτη νότα στο τραπέζι της Σαρακοστής και οποιοασδήποτε περίστασης και είναι πολύ εύκολες στην ετοιμασία τους.

Καλαποθάκη 12, Θεσσαλονίκη,  2310/271074, http://www.gradanuevo.gr/




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen